Spring til Indhold

Unilever Danmark Skift lokation


Parkes Smile Tri banner

Planet Mission

Pepsodents forpligtelse

Hos Pepsodent tager vi ansvar for miljøet. Derfor har vi sat ambitiøse mål for vores plastforbrug.

Senest i 20251 forpligter vi os til:
· Udelukkende at producere genanvendelig eller komposterbar plastemballage.
· At reducere forbruget af nyproduceret plast i vores emballage med en tredjedel.
· At samarbejde med myndigheder, ikke-statslige organisationer og lokalsamfund for at forbedre genbrugs infrastrukturen.

Men dette er kun begyndelsen på vores rejse – vi arbejder løbende på at forbedre vores indsatsområder yderligere inden for miljøområdet.

Planet earth

Den nuværende situation i Norden

I dag kasseres der årligt flere millioner tandpastatuber, da de fleste tandpastatuber ikke er fremstillet af genanvendelige materialer - indtil nu!

Som en af de førende aktører inden for mundpleje føler vi os forpligtet til at fremme en bæredygtig udvikling. Vi ønsker at gøre en reel, positiv og varig forskel for miljøet og vores samfund i de kommende generationer.

White toothpaste tubes

Vores løsning: En ny genanvendelig tandpastatube

Verden står i dag over for mange miljøproblemer. Det har fået os til at genoverveje materialerne i vores tandpastatuber.

Derfor har vi udviklet en genanvendelig tandpastatube, som vi begyndte at introducere på markedet i 2020. Den genanvendelige tube vil blive udrullet til resten af vores produktserier frem til 2025.

Ændringen betyder, at flere millioner tandpastatuber vil være genanvendelige i Norden senest i 2025.

Parkes Smile Tri Square

Q&A Icon 01

Hvorfor deler vi vores teknologi med vores konkurrenter?

Ved at dele vores teknologi bidrager vi til global overgang til genanvendelige tandpastatuber. Vores mål er, at alle tuber (ikke kun tandpastatuber), der bruges til emballage globalt, genanvendes.

Q&A Icon 02

Hvordan genanvendes tandpastatuben?

Du skal blot trykke så meget af tandpastaen ud som muligt og kassere tuben som plastaffald. Tandpastatuberne fremstilles nu af højdensitetspolyethylen (HDPE) – som også bruges til fremstilling af shampoo-, vaskemiddel- og rengøringsflasker – og som er velegnet til genanvendelse.

Q&A Icon 03

Hvad er tandpastatuben fremstillet af?

Vi har fjernet det indvendige aluminiumslaminat (ABL), der normalt bruges til laminering af tandpastatuber, og erstattet det med et plastlaminat (PBL), der kan genanvendes. Erstatningen påvirker ikke produktkvaliteten eller -sikkerheden.

Den nye tube har et tyndere laminat (eller samme tykkelse afhængigt af tubestørrelsen) sammenlignet med tidligere. Så vores overgang til genanvendelig plast betyder, at vi generelt bruger mindre plast – og tandpastatuberne er blødere og nemmere at trykke flade.

Vi arbejder ligeledes med genanvendt plast i fremstillingen af vores tandpastatuber. Du kan læs mere på Vi vil mindske vores forbrug af nyproduceret plast markant inden 2025 (se nedenunder).

Q&A Icon 03

Hvilke Pepsodent-produkter kan genanvendes?

Mange af vores tandpastatuber er allerede genanvendelige. Læs mere om genanvendelse af plast på bagsiden af pakken. I 2025 vil hvert alle tandpastatuber fra Pepsodent være velegnet til genanvendelse. Alle vores mundskyl flasker er selvfølgelig allerede genanvendelige.

Sustainability Recycling Graphic

Vi vil mindske vores forbrug af nyproduceret plast markant inden 2025.

Hos Pepsodent har vi forpligtet os til at reducere forbruget af nyproduceret plast i vores emballage. Siden 2020 fremstilles alle vores mundskyl flasker udelukkende af genanvendt plast. Og nu er vi også begyndt at erstatte nyproduceret plast med genanvendt plast i vores tandpastatuber: Hvis du ser små hvide mærker på tandpastatubens overflade, er det forbi at tuben indeholder genanvendt plast. Vores forsknings- og udviklingsafdeling arbejder kontinuerligt på, hvordan vi fremadrettet kan erstatte mere nyproduceret plast med genanvendt plast i vores tandpastatuber.

Vi fjerner også plastruden fra vores White Now-emballage for at reducere vores plastforbrug og gøre det nemmere at genanvende papemballagen.

Alle vores mundskyl flasker er udelukkende fremstillet af genanvendt plast, men vi fortsætter naturligvis med at udvide sortimentet.

Dette er kun starten

Dette er kun starten på vores rejse mod en mere bæredygtig udvikling. Vi har stadig en lang vej foran os. Vores mål er at alle vores tandpastatuber ikke alene skal være genanvendelige, men også fremstillet af genanvendt plast. Dette vil hjælpe os med vores mål om at reducere vores forbrug af nyproduceret plast med en tredjedel, kun producere genanvendelig eller komposterbar plastemballage og indsamle mere plast, end vi sælger, senest i 2025.

Øvrige spørgsmål

1 Unilever - Rethinking Plastic Packaging