Spring til Indhold

Alan Jope er Paul Polmans efterfølger

Publiceret:

Gennemsnitlig læsetid: 4 Minutter

London / Rotterdam, 29. november 2018: Unilever har i dag offentliggjort, at virksomhedens topchef Paul Polman har besluttet at fratræde. Alan Jope, nuværende chef for Unilevers Beauty & Personal Care forretning, er blevet udnævnt til at overtage posten som topchef med tiltrædelse pr. 1. januar 2019. Polman vil støtte overgangsfasen i det første halvår.

Paul Polman

Paul Polman har stået i spidsen for Unilever i mere end 10 år og har arbejdet i FMCG industrien i næsten fire årtier. Under hans ledelse har virksomheden leveret konstant vækst på top- og bundlinie og foran markedet. Unilevers fokus på at være frontløber inden for udvikling af en ny model for bæredygtig vækst har indfriet kravene hos mange aktionærer og skabt bemærkelsesværdige resultater – og et samlet afkast til aktionærerne på 290% i denne periode.

Alan Jope, 54, har ledet Beauty & Personal Care, Unilevers største division, siden 2014, og har været del af virksomhedens ledergruppe siden 2011. Hans imponerende historik omfatter ledelsen af Unilevers forretning i både eksisterende og nye markeder og virksomhedens North Asia forretning i fire år og posten som President, Russia, Africa & Middle East. Hertil kommer mere end 10 år i ledende funktioner i Foods, Home Care and Personal Care hos Unilever US. Alan startede sin karriere hos Unilever som marketing trainee i 1985.

Unilevers Chairman Marijn Dekkers siger: “Paul er en enestående virksomhedsleder, som har transformeret Unilever til en af de bedst præsterende virksomheder i sin sektor – og en af de mest beundrede virksomheder i verden. Hans personlige bidrag til at definere en ny form for ansvarlig kapitalisme, indlejret i Unilever Sustainable Living Plan, gør ham til en af de mest fremsynede virksomhedsledere i sin generation.”

“Pauls vision, drive og fokus på resultater, kombineret med hans dedikation til at indfri virksomhedens langsigtede interesser, har styrket Unilever på helt håndgribelig vis. Han forlader en mere adræt og robust virksomhed, som er positioneret til at vinde i denne omskiftelige, dynamiske industri. Jeg vil gerne take ham personligt, og på vegne af bestyrelsen, for hans bidrag til Unilever”.

“Efter en grundig og omfattende udvælgelsesproces kan bestyrelsen med glæde udnævne Alan som Unilevers nye topchef. Efter at have varetaget en række forskellige lederroller i virksomheden, har Alan en dyb indsigt i og forståelse af vores forretning, branchen og vores markeder. Han er en stærk, dynamisk og værdi-drevet leder med en imponerende historik med konstante resultater af høj kvalitet. Bestyrelsen byder Alan varmt velkommen i den nye rolle og ønsker ham den bedst tænkelige succes.”

Paul Polman sagde: “Jeg ønsker Alan tillykke med udnævnelsen og ser frem til at samarbejde med ham om overgangen. Jeg har arbejdet tæt sammen med Alan i mange år, og jeg er overbevist om, at Unilever vil trives og vokse under hans ledelse langt ud i fremtiden”.

“Det har været en ære at lede Unilever i de seneste 10 år. Jeg har med ydmyghed og beundring oplevet vores medarbejderes dedikation og hårde arbejde - og deres passion for at skabe en ægte menings-drevet virksomhed. Jeg føler stor taknemmelighed overfor både medarbejderne og Unilevers mange andre interessenter, som har bidraget til at opbygge vores langsigtede, bæredygtige forretning. Og jeg ser frem til at samarbejde med mange af disse partnere fremover – i andre roller – om løsningen af de mange sociale og miljømæssige udfordringer, som verden står over for”.

Alan Jope sagde: “Det bliver et enormt privilegium at lede Unilever - en ægte global virksomhed med et hav af talentfulde mennesker og fantastiske brands. I de 30 år, hvor jeg har arbejdet for Unilever, har jeg set de mange måder, hvorpå vores brands forbedrer menneskers liv, med positiv indflydelse på flere end 2 milliarder forbrugere dagligt”.

“Vores globale aftryk omfatter stærke positioner i mange vigtige, fremtidige markeder, og vores fokus vil også fremover være at servicere vores kunder og vores mange forskellige interessenter for at levere langsiget vækst og værdiskabelse”.

“Jeg vil også gerne udtrykke min taknemmelighed til Paul for hans enestående ledelse af Unilever og ser frem til at arbejde tæt sammen med ham i overgangsperioden.”

Polman fratræder sin stilling som CEO og bestyrelsesmedlem den 31. december 2018. Han vil aktivt deltage i overgangsperioden i første halvdel af 2019, og han vil forlade virksomheden i begyndelsen af juli.

Alan Jopes efterfølger i rollen som President, Beauty & Personal Care vil blive offentliggjort i nærmeste fremtid.


Tilbage til toppen