Spring til Indhold

UNILEVER vil sælge sin margarinevirksomhed for 6,825 mia. euro

Publiceret:

Gennemsnitlig læsetid: 2 Minutter

Unilever - en af verdens førende producenter og leverandører inden for Food, Home Care og Personal Care produkter - har modtaget et bindende tilbud fra KKR på køb af virksomhedens globale margarineforretning for 6,825 mia. EUR på et kontant og gældsfrit grundlag.

unilever logo

»I april i år præsenterede vi vores 2020-program for at fremskynde bæredygtig værdiskabelse. Efter en lang historie i Unilever besluttede vi samtidig, at fremtiden for vores margarineforretning skulle ligge uden for koncernens kerneforretning. Offentliggørelsen af vores planer om at sælge vores margarineforretning til KKR er et yderligere skridt på vejen mod vores mål om at styrke og fokusere vores portefølje af virksomheder og aktiviteter til langsigtet vækst.

»Disse overvejelser og mål anerkender samtidig vores globale brands og den førende position og vækst, som vi har opnået. Jeg er sikker sikker på, at vores margarineforretning med en vifte af ikoniske brands under KKRs ejerskab både vil kunne udnytte og videreudvikle deres fulde potentiale,« sagde Paul Polman, CEO for Unilever, i forbindelse med offentliggørelsen af den planlagte handel.

Nicolas Liabeuf, CEO for Unilevers margarineforretning, som vil fortsætte som chef for virksomheden, tilføjede: »Der er en positiv udvikling inden for margarineforretningen, som vi glæder os til at fortsætte og videreudvikle i samarbejde med KKR. Vi er overbeviste om, at vores forretning og iværksætterånden i vores medarbejderteam vil trives yderligere med de nye ejere.«

Johannes Huth, chef for KKR EMEA sagde: »Styrken i vores portefølje af brands inden for margarinesegmentet danner et solidt grundlag for fremtidig vækst. Vi ser frem til at udnytte vores globale netværk og operationelle ekspertise til at understøtte virksomhedens vækstambitioner. Samtidig vil vi fortsat følge Unilevers ansvarlige indkøbspolitikker, herunder målsætningen om at købe 100 procent bæredygtig palmeolie i 2019.«

Investeringen vil blive finansieret af både KKR's europæiske og nordamerikanske private equity fonde.

Tilbuddet om køb er underlagt nogle lovgivningsmæssige godkendelser og medarbejderhøring i visse jurisdiktioner. Parterne forventer at afslutte den endelige handel medio 2018. Unilever har til hensigt at udlodde det realiserede, kontante nettoprovenu til aktionærerne, med mindre der opstår mere værdiskabende, alternative opkøbsmuligheder. Transaktionen udgør en såkaldt klasse 2-transaktion i henhold til de britiske regler for børsnoterede selskaber.

Nedenfor følger kontaktinformation, hvis man ønsker mere information om Unilevers margarineforretning:

Tilbage til toppen