Spring til Indhold

Unilever køber Pukka Herbs

Publiceret:

Gennemsnitlig læsetid: 2 Minutter

London/Rotterdam, 7.september 2017 - Unilever har i dag offentliggjort, at selskabet har opkøbt den økologiske te producent Pukka Herbs Ltd.

Pukka packshots

Pukka Herbs Ltd blev grundlagt i 2001 af Tim Westwell og Sebastian Pole. Pukka opkøber udelukkende 100% certificerede, økologiske og bæredygtige ingredienser, og virksomhedens sundheds- og wellness filosofi har fokus på at passe på mennesker, naturen og planeten. Denne tankegang har en klar synergi ift. Unilevers egen Sustainable Living Plan.

Det britiske pioner brand har en omsætning på mere end 30mio.£ og en vækst på ca. 30%. Og virksomheden vokser kraftigt på tværs af Europa og i USA. Ifølge Euromonitor 2016 er Pukka den hurtigst voksende økologiske te producent i verden. Markedet for urte-, frugt- og grøn te har pt. en værdi på 1,6 mia. €*, en værdi som fremover forventes at vokse betydeligt på verdensplan.

Unilevers Refreshment Category President, Kevin Havelock, siger: “Pukka har stærke værdier og et klart formål, der er helt i tråd med vores egen model for bæredygtig vækst. Der er et klart, strategisk, filosofisk og kulturelt match for os.”

“Begge selskaber tror på virksomhederne som en blivende, drivende kraft for samfundsudviklingen. Tim and Sebastian har udviklet Pukka til en successfuld forretning uden at gå på kompromis med ingredienser eller idealer. Opkøbet styrker vores te forretning og udfylder et hul i vores portefølje. Pukka er en ledende aktør i segmentet for naturlighed, økologi, sundhed og wellness, som er hurtigt voksende, attraktivt og skalerbart. Vi ser frem til at levere Pukka til endnu flere forbrugere.”

Pukka Herbs

Tim Westwell, medstifter og CEO hos Pukka, siger: “Fra første dag var det vores mission at forbinde flere mennesker med den fantastiske kraft i planter og urter. Seksten år senere - efter at forbrugerne har nydt flere end 1.5 mia. kopper Pukka te, har vi gjort enorme fremskridt - og dette er bare begyndelsen.”

Sebastian Pole, medstifter af Pukka siger: “Valget af Unilever handlede om to fundamentamentale ting: Størrelse og bæredygtighed. Unilever er en frontløber inden for social og miljømæssig forandring – og virksomheden favner helhjertet Pukkas værdier. Vores værdier matcher ganske enkelt. Pukka will forblive 100% økologisk og førende inden for fair trading gennem nytænkende koncepter som Fair for Life. Og vi vil fortsat donere 1% af vores salg til global, miljømæssig velgørenhed. Med Unilever har vi nye muligheder og langt større rækkevidde.”

Betingelserne for handlen er ikke offentliggjort.

*Nielsen data 2016

Tilbage til toppen