Spring til Indhold

Unilever rapport dokumenterer fremskridt inden for diversitet og ligestilling

Publiceret:

Gennemsnitlig læsetid: 4 Minutter

* Tre kvinder i den øverste ledergruppe
* 44 procent af alle lederjobs er besat af kvindelige ledere

København, 8 marts 2016 – Unilever gør store fremskridt inden for områderne diversitet og ligestilling mellem kønnene. Virksomheden kan ikke alene takke de kvindelige forbrugere for mere end 70 procent af sin omsætning. Over halvdelen af bestyrelsen og tre medlemmer af direktionen er nu kvinder. Og 44 procent af alle lederjobs er besat af kvindelige ledere. Det er en stigning på 38 procent inden for fem år. Disse tal fremgår af Unilevers aktuelle "Rapport om diversitet og inklusion", der netop er offentliggjort inden Kvindernes internationale kampdag den 8. marts.

Vores indsats for at rekruttere flere kvinder til lederstillinger har givet resultater. Det gælder for eksempel i relation til fastholdelse af medarbejdere og kampen om de bedste juniormedarbejdere, men også set i forhold til kvaliteten af vores resultater og vores teamworks," siger Henrico Drent, administrerende direktør for Unilever i Danmark. Undersøgelser bekræfter også, at det har en positiv indflydelse på en virksomheds resultater, når mindst tre ud af ti bestyrelsesmedlemmer er kvinder. En virksomhed, der ledes af kvinder, udvikler sig 28 procent bedre end markedets gennemsnit.

I øjeblikket er 44,4 % af stillingerne på manager niveau eller derover i Unilever Danmark besat af kvindelige medarbejdere. I 2014 var det tilsvarende tal 42,4 %. Unilever støtter aktivt ligestilling med innovative modeller for jobdeling. Disse arbejdsmodeller, der er baseret på fleksibel arbejdstid, giver store fordele for både mandlige og kvindelige medarbejdere, især i den fase af deres liv, hvor de opfostrer børn eller tager sig af familiemedlemmer.

Samtidigt får virksomheden glæde af en bredere erfaring, forskellige personligheder og den dobbelte kreativitet i et og samme job. Gennem jævnlige netværksmøder kan medarbejdere på forældreorlov holde tæt kontakt med virksomheden, give deres input og være tidligt involveret i planlægningen.

Unilevers tilgang til større diversitet og mere inklusion har mange aspekter, fra en inkluderende virksomhedskultur med opfordring til balance mellem kønnene til bred accept af alle medarbejdere uden skelen til køn, alder, oprindelse, handicap eller seksuel orientering. Unilever støtter også #HeforShe – en global solidaritetskampagne med opbakning fra "UN Women" – ud fra den overbevisning, at det kræver hele menneskeheden, både mænd og kvinder, at opnå ligestilling. Med sin plan for bæredygtig levevis forpligter Unilever sig også til at forbedre mulighederne for kvinder og deres adgang til uddannelse.

Om Unilever

Unilever er en af verdens førende leverandører af fødevarer, plejeprodukter til hjemmet og personlig pleje med salg i over 190 lande til 2 milliarder forbrugere om dagen. Virksomheden har 172.000 medarbejdere og nåede et salg på 53,3 mia. euro i 2015. Over halvdelen (57 %) af virksomhedens miljøbelastning er i udviklingslande og vækstmarkeder. Unilever har over 400 brands, der kan findes i hjem overalt i verden, heriblandt Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann's, Lipton, Wall's, PG Tips, Ben & Jerry's, Marmite, Magnum og Lynx.

Unilevers plan for bæredygtig levevis (USLP) forpligter os til at:

  • Adskille vækst fra miljømæssig påvirkning.
  • Hjælpe over en milliard mennesker med aktivt at forbedre deres helbred og velbefindende.
  • Forbedre levevilkårene for millioner af mennesker inden 2020.

Unilever var nr. et i sin sektor i Dow Jones' bæredygtighedsindeks i 2015. I FTSE4Good-indekset opnåede virksomheden den højeste miljømæssige score på 5. Virksomheden var desuden øverst på listen over Global Corporate Sustainability Leaders i GlobeScan/SustainAbilitys årlige undersøgelse for fjerde år i træk,og rangerer i 2015 som den mest bæredygtige føde- og drikkevarevirksomhed på Oxfams Behind the Brands-scorekort.

Unilever figurerer på LinkedIns top-3 liste over de mest eftertragtede arbejdsgivere i alle sektorer.

Besøg venligst www.unilever.com for at få flere oplysninger om Unilever og vores brands. Flere oplysninger om Unilevers plan for bæredygtig levevis: www.unilever.com/sustainable-living/

1Kilder: The B Team and Virgin Unite, Diversity: bringing the business case to life, January 2015. / Forbes.com / Nancy Carter and Harvey Wagner, The Bottom Line: Corporate Performance and Women’s Representation on Boards.2004–2008, (Catalyst, 2011)

Tilbage til toppen