Spring til Indhold

Unilever indtager førstepladsen i Dow Jones Sustainability Index

Publiceret:

Gennemsnitlig læsetid: 3 Minutter

Sunlight pouring through the trees

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) har netop udnævnt Unilever som den førende virksomhed i industrigruppen ”Household and Personal Products” i 2016. Unilever er dermed en af kun 24 virksomheder, der tildeles denne lederstatus i sin branche.

Unilever opnåede en total score på 92 ud af mulige 100 point.

Unilever er blevet tildelt førstepladsen i 14 ud af de 22 kriterier, herunder: Corporate Governance; Brand Management; Materiality; Supply Chain Management; Packaging; Labour Practices Indicators & Human Rights og Corporate Citizenship & Philanthropy.

2016 er det første år, hvor Unilever er rated i ”Household and Personal Products” kategorien, da Unilever nu er del af MSCI og S&P’s Global Industry Classification Standard. Tidligere var Unilever i The Food Products sector i Food, Beverage & Tobacco Industry gruppen, hvor virksomheden indtog lederpositionen i 15 år.

Jeff Seabright, Chief Sustainability Officer hos Unilever, siger: “Vi er stolte over at blive rated som nr. 1 det første år, hvor vi er del af ”Household and Personal Products Industry” gruppen. Resultatet afspejler de kontinuerlige fremskridt, som vi gør ift. vores Unilever Sustainable Living Plan, som handler om at drive langsigtet bæredygtig forretningsvækst og sikre bæredygtig levevis for alle.”

DJSI er en globalt anerkendt og uafhængig organisation, som vurderer og rater virksomheders økonomiske, miljømæssige og sociale adfærd og resultater. Det er det ældste og mest solide, globale målings-system, når det gælder bæredygtighed – og er blevet en nøgle reference for både investorer og virksomheder.

DJSI Industry Group Leader Report, sammenfattet af RobecoSAM i samarbejde med S&P Dow Jones Indices, konkluderer: “Unilever har positioneret sig som leder i personal care industrien. Stærk innovation og fokus på udvalgte indsatsområder som emballager og råmaterialer er en integreret del af virksomhedens strategi. Bæredygtighed er kernen i Unilevers vision, og det fremgår tydeligt af virksomhedens måde at arbejde på.”

Til redaktionen

Mere info om DJSI annual review 2016 resultater, herunder S&P Dow Jones Indices/RobecoSAM pressemeddelelsen og rapporten Industry Group Leader Report kan ses på www.sustainability-indices.com.

Om Unilever:

Unilever er en af verdens førende leverandører af fødevarer, plejeprodukter til hjemmet og personlig pleje med salg i over 190 lande til 2 milliarder forbrugere om dagen. Virksomheden har 169.000 medarbejdere og nåede et salg på 53,3 mia. euro i 2015. Over halvdelen (58 %) af virksomhedens aktiviteter foregår i udviklingslande og vækstmarkeder. Unilever har over 400 brands, der kan findes i hjem overalt i verden, heriblandt Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann's, Lipton, Wall's, PG Tips, Ben & Jerry's, Marmite, Magnum og Lynx. Unilevers plan for bæredygtig levevis (USLP) forpligter os til at:

  • Hjælpe over en milliard mennesker med aktivt at forbedre deres helbred og velbefindende inden 2020.
  • Halvere miljøpåvirkningen fra vores produkter inden 2030.
  • Forbedre levevilkårene for millioner af mennesker inden 2020.

Unilever var nr. et i sin sektor i Dow Jones' bæredygtighedsindeks i 2016. I FTSE4Good-indekset opnåede virksomheden den højeste miljømæssige score på 5. Virksomheden var desuden øverst på listen over Global Corporate Sustainability Leaders i GlobeScan/SustainAbilitys årlige undersøgelse for sjette år i træk, og rangerer i 2016 – for andet år i træk - som den mest bæredygtige føde- og drikkevarevirksomhed på Oxfams Behind the Brands-scorekort. Se mere information om Unilever og vores varemærker på: www.unilever.com. Se mere information om USLP på: www.unilever.com/sustainable-living/

Tilbage til toppen