Unilever gennembrud i emballage-teknologi

London/Rotterdam - Dove Body Wash beholdere vil fremover indeholde mindst 15 % mindre plastic som resultat af en nyudviklet teknologi, som Unilever netop har offentliggjort. Unilever vil tage teknologien i anvendelse på tværs af varemærker og markeder.

Nyudviklet MuCell® teknologi vil først være at finde i Dove Body Wash beholdere i Europa

Den nye teknologi udgør endnu et væsentligt bidrag til at nå Unilevers overordnede målsætning og planer for bæredygtighed, som indebærer en halvering af virksomhedens affaldsmængde inden 2020.

MuCell®s teknologi til sprøjtestøbning med skum (EBM) er udviklet i nært samarbejde med to af Unilever’s globale emballageleverandører, ALPLA og MuCell Extrusion. Den udgør et gennembrud i emballageteknologi. Vedat injicere gas under flaskestøbningen skaber gassen bobler midt i flaskevæggen. Derved reduceres plastforbruget med op til 15 %, samtidig med at forbrugeren får fuld funktionalitet. Flaskerne er også 100 % genanvendelige.

Enormt potentiale

Teknologien vil først blive anvendt i Europa i Dove Body Wash produktserien, før teknologien rulles generelt ud. Med et salg på op til 33 millioner Dove Body Wash beholdere i Europa i 2013, vil den nye teknologi kunne spare op til 275 tons plastic om året. En fuld udrulning på tværs af alle Unilevers produkter og pakkesystemer vil kunne spare op til 27.000 tons plastic og dermed yde et væsentligt bidrag til det mål, der blev sat i Unilevers plan for bæredygtighed som gik ud på en halvering af mængden af affald frem til 2020.

Unilever vil frafalde sin ophavsret i januar 2015, så andre producenter kan begynde at benytte teknologien til deres mærker og produkter. Paul Howells, Vice President R&D Packaging hos Unilever, forklarer, “Vi er altid på udkig efter nye teknologier, der kan hjælpe os med at opfylde vores ambition om at gøre vores virksomhed mere bæredygtig og at halvere vores miljøbelastning. Sammen med vores to partnere har vi skabt en unik teknologi, der helt vil ændre vores produktsortiment. 

Det er dog begrænset, hvor meget Unilever kan udrette på egen hånd, men ved at åbne for andre producenter, vil vi virkelig kunne se resultater. Vi håber meget, at vores kolleger i branchen også vil udnytte denne teknologi og benytte den i deres produkter.”

Mark Lindenfelzer, President of MuCell Extrusion LLC, siger, “MuCell® teknologien er en spændende opfindelse. Mens kunderne ikke vil kunne se nogen forskel på beholderne, vil miljøpåvirkningen blive meget reel. Vi er begejstrede for at være del af denne udvikling og mener, at det vil markere et reelt skift for producenter, som ønsker at opføre sig ansvarligt.”

Den 28. april 2014 blev Unilever Sustainable Living Report 2013 offentliggjort og den bekræftede, at Unilevers samlede emballageaffald er faldet (-11 %) som følge af effektiv udformning af emballage og afskaffelse af mærker, der medførte store mængder affald.

Al emballage baseret på denne teknologi vil fortsat kunne genbruges 100 %.

For yderligere oplysninger om denne teknologi kontakt Frederic Dreux.

For andre oplysninger kontakt Adam Fisher.

Om MuCell Extrusion

MuCell Extrusion LLC licenserer teknologi og sælger tilhørende udstyr til produktion af produkter baseret på mikrocelleskum. Virksomheden er specialister i støbning og sprøjtestøbning af beholdere, plader og film til indpakning af forbrugerprodukter. Teknologien kan give en betydelig begrænsning af forbruget af polymerer, miljøbelastning og omkostninger for kunderne. MuCell Extrusion LLC er 100 % ejet afZotefoams plc.

MuCell® er et registreret varemærke, der tilhører Trexel Inc, og er licenseret eksklusivt til MuCell Extrusion LLC til brug i forbindelse med mikrocelleskum til støbte produkter.

Om ALPLA

ALPLA er internationalt teknologisk førende inden for plastic emballage og har siden 1955 forsynet sine kunder over hele verden med innovative produkter.

ALPLA har mere end 152 fabrikker i 40 lande, 15.300 ansatte og producerer plasticemballageløsninger til velkendte mærker inden for alle kategorier inklusive føde- og drikkevarer, produkter til personlig pleje, rengøring samt olie- og smøreindustrien. Produktsortimentet inkluderer beholdere, produkter, låg og rør. Som systemleverandør af plasticflasker med låg designer og producerer ALPLA hele emballagen for kunderne.

For yderligere oplysninger om ALPLA se www.alpla.com

Denmark

Sandhya Forselius
Unilever Sverige
Box 1056
171 22 Solna

+46 (0) 8 619 95 00
sandhya.forselius@unilever.com

Lær mere om disse emner

tilbage til toppen

SOCIALE MEDIER

Vi er altid på udkig efter mennesker, som vil skabe en bæredygtig fremtid sammen med os.

KONTAKT OS

Kom i kontakt med Unilever og vores specialiserede teams eller find kontakter rundt om i verden.

Kontakt os