Unge mennesker er meget medfølende. De engagerer sig dybt i andre og i planeten, og de ønsker at reagere på disse bekymringer.
Imidlertid tror de også ofte fejlagtigt, at deres jævnaldrende og voksne omkring dem ikke deler deres omsorg og medfølelse. Som et resultat kan de føle sig isolerede i deres bekymringer og vælge ikke at engagere sig i de spørgsmål, de er optaget af - af frygt for ikke at passe ind.
Dette kaldes i fagsprog ”the values-perception gap”, og det kan få unge til at føle sig bekymrede for fremtiden samt have en negativ indvirkning på deres velbefindende og potentiale.
Dette er nogle af de indsigter, som ny forskning bestilt af Persil Dirt Is Good projektet har afdækket. Projektet udforsker de udfordringer, som forældre og børn står over for i en tid, præget ikke kun af klimamæssige udfordringer men også af stigende social opdeling og ulighed.
Hvidbogen om Persil Dirt Is Good (DIG) Generation Action White Paper (PDF | 19MB) antyder, at det at engagere unge mennesker i aktiviteter, der fremmer kollektiv medfølelse, kan være nøglen til at hjælpe dem med at tage positive skridt ift. de spørgsmål, der optager dem .