Dove, et af de største skønhedsmærker i verden, har været med til at udvikle samtalen om skønhed i næsten to årtier og forpligter sig nu til at benytte sin størrelse og sine ressourcer til at tage yderligere skridt mod klimaændringer.

”Kan vi virkelig fejre skønhed, hvis det sker på bekostning af planeten? Svaret er nej. Vi skal kræve handling og omsorg, der går længere, både af os selv og af skønhedsindustrien som helhed. Som et globalt brand med omsorg som en kerneværdi har vi et ansvar for at bruge vores platforme til at drive forandring og positivt påvirke verden omkring os. Dove Forest Restoration Project bygger på vores forpligtelser til at passe på vores planet og bekymre os om, hvordan vi fremstiller vores produkter, og hvad de indeholder. Med dette langsigtede initiativ udvider vi vores engagement til også at omfatte en forbedring af planetens sundhed og til at stræbe efter en mere bæredygtig adfærd, ”siger Alessandro Manfredi, Global Executive Vice President for Dove.

Derfor har Dove slået sig sammen med Conservation International, der arbejder i 30 lande rundt om i verden for at beskytte de kritiske fordele, som naturen giver mennesker. Sammen arbejder Dove på at genoprette skønheden på vores planet gennem Dove Forest Restoration Project. Projektet vil hjælpe med at tackle klimaforandringerne ved at beskytte og genoprette 20.000 hektarer skov (et område, der er omtrent dobbelt så stort som Paris og svarende til flere end 3 millioner træer) i Nord Sumatra, Indonesien, i løbet af de næste fem år.

Dette er det første store initiativ fra Unilevers 1 mia. €. store Climate and Nature Fund, der blev lanceret sidste år. Fondens forpligtelse er at regenerere naturen og tage meningsfulde og afgørende initiativer i forhold til klimaændringer.

Gendannelse af skove for et stabilt klima

Det anslås, at Dove Forest Restoration Project vil fange over 300.000 tons CO2 fra luften og hindre frigivelse af over 200.000 tons CO2e-emissioner.

Initiativet bygger også på igangværende planer. Dove accelererer for at opnå en skovrydningsfri forsyningskæde inden 2023 og netto nulemissioner fra sine produkter inden 2039.

Støtte til lokalsamfund

Projektet vil også støtte lokale samfund med det formål at forbedre levebrødet for 16.000 mennesker i Nord-Sumatra-regionen. Dette arbejde supplerer Unilevers engagement i Coalition for Sustainable Livelihoods-partnerskabet, som også sigter mod at fremskynde bæredygtig økonomisk udvikling i det nordlige Sumatra.

Beskyttelse af vilde dyr

Beskyttelse og gendannelse af nogle af de største naturlige skove i det nordlige Sumatra vil også give biodiversitetsfordele såsom beskyttelse og genopbygning af af levesteder for mange truede arter, herunder Sumatran Tiger, Sunda Pangolin, Sumatran Clouded Leopard, Malayan Tapir, Black Sumatran Langur og Sambar Deer. Den genopretteede skovdækning vil ikke blot have en positiv indvirkning på samfund og vilde dyr. Den vil også reducere virkningen af naturkatastrofer som oversvømmelser og jordskred.

Omsorg for planeten

Sunny Jain, President, Beauty & Personal Care, Unilever, er enig.

"Sidste år annoncerede vi Unilevers Climate and Nature Fund på 1 mia. EUR, og jeg er begejstret for, at Dove Forest Restoration Project vil være fondens første store initiativ," siger han. "Dette er også det første skridt i Unilevers ”Positive Beauty” engagement, der skal bidrage til at beskytte og regenerere 1,5 millioner hektarer jord, skove og have inden 2030."

Vigtigheden af naturbaserede løsninger vil også være blandt Unilevers mærkesager op til FN's klimakonference COP26 i november 2021. ”Tab af natur har en indvirkning på klimaændringerne og omvendt,” siger Dave Ingram., Chief Procurement Officer. "Hvis vi kan regenerere vores økosystemer, kan de fungere som en buffer for klimaændringerne - men vi er nødt til at handle nu.

Lær mere om disse emner

tilbage til toppen

SOCIALE MEDIER

Vi er altid på udkig efter mennesker, som vil skabe en bæredygtig fremtid sammen med os.

KONTAKT OS

Kom i kontakt med Unilever og vores specialiserede teams eller find kontakter rundt om i verden.

Kontakt os