Kokos er en meget alsidig frugt, og dens derivater - især kokosolie - er eftertragtede ingredienser til mad, drikke og produkter til personlig pleje.
Men mens bæredygtig praksis vedtages i dele af branchen, er det i tidlige stadier, og de er stort set fragmenterede. Indtil nu har der ikke været nogen ensartede retningslinjer for at forme og sikre bæredygtighed på tværs af globale kokosforsyningskæder.
For eksempel er produktionen af mange plantager truet på grund af aldrende træer. Medmindre disse erstattes med nye, sunde kimplanter og moderne plantningsmetoder anvendes mere vidt, anslås det, at træproduktiviteten i Asien - hvor de fleste kokosnødder dyrkes - vil falde med mere end 80% inden 2027.
Derudover mangler småbønder, der står for omkring 95% af den samlede globale høst, ofte markedsmæssig, økonomisk og teknisk know-how. Charteret sigter mod at forbedre adgangen til denne form for information og support. Dette vil igen give dem mulighed for at vedtage mere bæredygtige landbrugspraksisser og opdatere aldrende og mindre produktive plantager.