Unilever gør fremskridt med sine bæredygtige emballagemål
Unilever intensiverer brugen af genanvendt plast og deler erfaringer om genopfyldning og genbrug
London / Rotterdam; 28. oktober 2020. Unilever, som står bag kendte varemærker, herunder Dove, Seventh Generation og Magnum, fortsætter med at gøre fremskridt mod sine ambitiøse mål om en affaldsfri verden på trods af det udfordrende miljø skabt af Covid-19. Unilever fastholder sine forpligtelser, og virksomheden har øget anvendelsen af genbrugsplast betydeligt.
Sidste år blev Unilever den første store FMCG virksomhed, der forpligtede sig til en absolut plastreduktion på tværs af sin portefølje. Virksomheden meldte ud, at den vil halvere brugen af jomfru plast ved at reducere brugen af plastemballage med mere end 100.000 ton og fremskynde brugen af genanvendt plast. Nu, et år senere deler Unilever en opdatering om en række væsentlige fremskridt.
Virksomheden har:
Som et resultat af disse handlinger er Unilever på vej til at reducere brugen af jomfru plastemballage, siden virksomheden satte sine nye mål .
Brug-og-smid-væk kulturen fortsætter med at dominere vores liv og skade vores planet. På trods af udfordrende forhold må vi ikke vende plastikforureningen ryggen. Det er afgørende, at vi - og resten af branchen - holder kursen, reducerer mængden af plastik, vi bruger, og hurtigt overgår til en cirkulær økonomi.
Alan Jope, Unilevers CEO siger:
Unilever fortsætter med at udforske nye måder til at at levere produkter gennem sit 'Less, Better, No' plastic projekt.
Unilever fortsætter med at arbejde med mange partnere for at hjælpe med at indsamle og behandle plastemballage med programmer i flere lande, herunder Brasilien, Indien, Indonesien, Filippinerne, Rusland, Sydafrika, Thailand, Storbrittanien og USA. Det inkluderer direkte investeringer og partnerskaber inden for affaldsindsamling og -forarbejdning, opbygning af ny kapacitet gennem køb af genbrugsplast - og gennem understøttelse af velfungerende producentansvars-programmer, hvor Unilever betaler direkte for indsamling af emballagen.
I Indien har Unilever indgået et samarbejde med FN's udviklingsprogram for at sikre levebrødet for affaldsindsamlere og for at hjælpe med at adskille, indsamle og genbruge emballage. Partnerskabet har nået ud til over 33.000 husstande og indsamlet 2.500 ton plastaffald. Projektet skaleres til at omfatte flere husstande i de kommende år.
I Indonesien har Unilever allerede hjulpet lokalsamfund i 18 byer med at udvikle systemer, hvor de kan indsamle og sælge affald. Unilever bruger 'Google My Business', en platform, der giver forbrugerne mulighed for at lokalisere placeringen af lokale affaldsbanker direkte på Google Maps. I øjeblikket er 424 affaldsbanker søgbare på det digitale værktøj, og målet er at gøre 2.000 affaldsbanker tilgængelige via Google Maps inden udgangen af 2020.
Som en del af dagens status-opdatering deler Unilever sine erfaringer med modeller for genopfyldning og genbrug. Unilever har haft succes med innovation inden for koncepter til genopfyldning i hjemmet fra OMO og Cif. OMO Concentrate blev Unilevers første vaskemiddel til ”hjemme-fortynding”. Det blev lanceret i Brasilien i 2019 og har set stor succes og fik 30% af OMO 3L-forbrugerne i Brasilien til at skifte til genopfyldning derhjemme.
I de 12 måneder siden lanceringen i Storbritannien har Cif Ecorefills sparet 171 ton plast og givet hundrede tusinder af kunder mulighed for at genbruge sprayflasker i stedet for at købe nye.
Unilever fortsætter med at eksperimentere inden for genopfyldning i butikker, selv i et Covid-19 miljø og har planlagt yderligere pilotprojekter globalt. Denne måned i Storbritannien lancerede Unilever sit største pilotprojekt med påfyldning i butikker i Europa på tværs af nogle af sine mærker inden for tøjvask, personlig pleje og te.
På baggrund af sine erfaringer med de forskellige projekter har Unilever valgt at satse på enkle systemer, der minimerer adgangsbarrierer, giver ekstra fordele og begrænser kravet om skift i forbrugernes adfærd. For at fremskynde overgangen til en cirkulær økonomi og yderligere reducere brugen af jomfru plast har Unilever nu dedikerede teams, der ser på skalering af nye forretningsmodeller.
Richard Slater, Unilevers Chief R&D Officer siger: ”For at tackle de grundlæggende årsager til plastaffald er vi nødt til at tænke anderledes ift. emballage. Vi har brug for dristige innovationer, der udfordrer eksisterende designs, materialer og forretningsmodeller. Vores prioritet er grundlæggende at nytænke vores tilgang til emballage og bane vejen for nye løsninger såsom genanvendelige og genopfyldelige formater.
”Ved at vedtage en” test, lær og forfin ”mentalitet har vi udviklet innovative løsninger, der hjælper folk med en vedvarende reduktion af deres brug af plast. Et produkt, der netop gør det, er vores ultra-koncentrerede formel til OMO, der fortyndes derhjemme og bruger 72% mindre plast. Efter en vellykket lancering i Brasilien udruller vi dette nu i andre lande i Latinamerika, Europa og Mellemøsten. Tilsvarende startede vores Cif Ecorefill som pilot i Storbritannien og er siden blevet rullet ud over Europa, Canada og Australien.
”Det hele er stadig i sin vorden. Men ved at gøre genopfyldnings- og genbrugsformater mere tilgængelige og overkommelige håber vi at bruge vores skala og rækkevidde til at skabe varige ændringer. ”
* For perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2020.
Vi er altid på udkig efter mennesker, som vil skabe en bæredygtig fremtid sammen med os.
Kom i kontakt med Unilever og vores specialiserede teams eller find kontakter rundt om i verden.
Kontakt os