Pinky er del af en en lang og kompleks leverandørkæde, som involverer en estimeret arbejdsstyrke på næsten 1 million mennesker. Dette medfører nødvendigvis udfordringer. Fx ved vi, at der sker overskridelser af menneskerettigheder i nogle af de lande, som vi indkøber te fra.
Og her kommer vores Responsible Sourcing Policyind i billedet. Det understreger vores forpligtelse til at drive forretning med integritet, åbenhed og respekt for universelle menneskerettigheder og centrale principper for arbejdsmiljø gennem hele vores leverandørkæde.
Vi har en række programmer, der adresserer specifikke menneskerettighedsspørgsmål omkring te. Disse inkluderer kvinders sikkerheds- og arbejdsbetingelser på te-plantager i regioner som Assam i Indien og Kericho i Kenya, hvor vi fortsætter med at arbejde for at udrydde uacceptabel praksis. Sidste år lancerede vi i partnerskab med UN Women A Global Women’s Safety Framework in Rural Spaces (PDF | 7MB).Programmet sigter mod at styrke kvinder og piger socialt, økonomisk og politisk, og det hjælper teproducenter med at forstå de problemer, som kvinder står overfor, og hvordan man identificerer og forhindrer dem.
At arbejde med partnere som Un Women og GAIN gør det muligt for os at tackle bredere sociale og miljømæssige problemer i endnu større målestok.
For eksempel blev vi i 2017 medlem af Ethical Tea Partnership (ETP), en non-profit-organisation, der samler verdens mest indflydelsesrige tefirmaer for at skabe en mere retfærdig, bedre og mere bæredygtig tebranche for arbejdere, landmænd og miljøet.
Vi er underskriver af Malawi Tea 2020-programmet, et omfattende partnerskab, der sigter mod at forbedre den malawiske industris konkurrenceevne og bæredygtighed med målet om at sikre arbejderne og de små landmænd en rimelig indkomst.
Vi er også medstiftere af trustea, den indiske teindustris samarbejde om bæredygtighed. Trustea-verifikation garanterer den sociale, økonomiske, agronomiske og miljømæssige ydeevne for indiske teplantager, små landbrug og fabrikker, der køber te fra flere kilder.
Mick Van Ettinger, Unilever's Executive Vice President for te, siger: ”Med gennemsigtighed kommer transformation. En gennemgang af vores forsyningskæde hjælper os med at arbejde mere effektivt med partnere og leverandører for at skabe positive forandringer for mennesker og planeten. Vi ønsker, at alle vores forbrugere også skal være en del af denne proces, så de kan se, hvor deres te kommer fra, og hvordan vi støtter de samfund, vi arbejder med. Vi er fast besluttede på at gøre vores teforsyningskæde endnu mere socialt og miljømæssigt bæredygtig, fra teplantage til tekande. Og vi tager store skridt for at nå dette mål”.