Der er rigtig meget plastic forurening i miljøt. Og det er en kendsgerning, at meget af det bærer vores navn.

Det er ikke OK med os.

Plastic er et værdifuldt materiale. Det er afgørende for at sikre en sikker og effektiv distribution af vores produkter, og det har et lavere Co2 aftryk end mange alternative materialer. Så det har sin rolle.

Men den rolle er bestemt ikke at forurene vores gader, floder og have.

Plastic hører derimod hjemme i den cirkulære økonomi – hvor det bliver genbrugt, genanvendt eller komposteret. Og hvor det bliver holdt i et loop, hvor det aldrig kan finde vej ud i miljøet.

Hvis blot en af vores emballager ender i miljøet, er det en for meget. Vores plastic er vores ansvar.

Og det er baggrunden for, at vi nu offentliggør vores nye mål, som er endnu mere modige end dem, som vi har arbejdet henimod frem til i dag.

Vi er fast besluttede på at halvere vores brug af virgin-plastic i emballager - og på at samle og forarbejde mere plastic emballage end vi sælger… alt sammen inden 2025.

1/2

Inden 2025 vil vi reducere mængden af virgin-plastic i vores emballager med 50%.

Mere

Inden 2025 vil vi indsamle og forarbejde mere plastic emballage, end vi sælger.

Når det gælder vores mål ift. virgin-plastic, vil vi gøre dette på to måder. For det første vil vi fjerne mere end 100,000 ton plastic emballage ved at accelerere ‘multi-use packs’ – som fx genbrugelige og genopfyldelige formater – og ‘no plastic’ løsninger, som omfatter alternative emballage-materialer og ‘nøgne’ produkter. For det andet vil vi accelerere vores brug af genanvendt plastic i vores emballager.

Det vigtigste skridt ift. at eliminere plastic affald er at undgå, at det kommer ud i vores miljø. Derfor har vi også forpligtet os til at indsamle og forarbejde mere plastic emballage, end vi sælger. Vi vil gøre dettte på tre måder: Investeringer og partnerskaber, der styrker infrastrukturen for affaldshådstering i mange af de lande, hvor vi opererer; opkøb og brug af genanvendt plastic i vores emballager; og deltagelse i udvidede programmer for virksomheder, hvor vi betaler for indsamling af vores emballager.

Vi kan kun eliminere plastic affald ved at handle hurtigt og radikalt i alle faser af cyklussen.

Alan Jope, CEO, Unilever

“Vi kan kun eliminere plastic affald ved at handle hurtigt og radikalt i alle cyklussens faser,” siger Unilevers CEO Alan Jope. “Det kræver en fundamental nytænkning af vores tilgang til vores emballager og produkter. Det kræver, at vi introducerer nye og innovative materialer, og opskalerer nye forretningsmodeller, som genbrug og refill formater – med en hidtil uset hastighed og intensitet.”

“Vores vision er en verden, hvor alle samarbejder for at sikre, at plastic bliver i økonomien og ude af vores miljø. Vores plastic er vores ansvar, og derfor har vi forpligtet os til at indsamle mere, end vi sælger som del af vores arbejde frem imod en cirkulær økonomi. Dette er en overvældende men spændende opgave, som vil bidrage til at drive den globale efterspørgsel efter genanvendt plastic.”

Hver dag bruger ca. 2.5 mia. mennesker på tværs af kloden i mere end 190 lande vores produkter til at føle sig godt tilpas, se godt ud og få mere ud af livet. Det sætter os i en unik position til at være del af løsningen og til at realisere vores vision for en affalds-fri verden, hvor ingen emballager ender i miljøet – til lands, i vores vandløb eller i vores have.

Ellen MacArthur, stifter af Ellen MacArthur Foundation, siger: "Unilevers udmelding er et betydeligt skridt ift. udviklingen af en cirkulær økonomi for plastic. Ved at eliminere unødvendige emballager gennem innovationer som fx refills, genbrug og koncentrater - samtidig med en øget brug af genanvendt plastic - demonstrerer Unilever, hvordan industrien kan bevæge sig væk fra virgin-plastic. Vi opfordrer andre til at følge deres eksempel, så vi kollektivt kan 1: eliminere den plastic, som vi ikke har brug for, 2: udvikle, så det, vi har behov for, er genanvendt - og 3: ultimativt bygge et økonomisk system, hvor plastic emballager aldrig bliver til affald."

Et par af de eksempler, som vi arbejder på Siden 2017 har vi forandret vores brug af emballager. Her er eksempler på nogle af de initiativer, vi arbejder på og områder, hvor vi hjælper med at udvikle infrastrukturer til indsamling og forarbejdning af plastic.

Du tænker måske

tilbage til toppen

SOCIALE MEDIER

Vi er altid på udkig efter mennesker, som vil skabe en bæredygtig fremtid sammen med os.

KONTAKT OS

Kom i kontakt med Unilever og vores specialiserede teams eller find kontakter rundt om i verden.

Kontakt os