Udfordringer med transport kan overvindes

Vi kan levere varer på nye måder

Electric gondola in Venice

Ved at bruge en el-baseret båd til at levere vores is i Venedig reducerer vi både vores Co2 udledning og forurening af havnevand i byen.

Transport på nye  måder

Uden veje eller lastbiler i Venedig er byen afhængig af både, der kan transportere mennesker og produkter via de berømte kanaler. Men forurening af vandet er en stor udfordring – især den ødelæggende effekt af bølger. Derfor skærper myndighederne restriktionerne ift. hvordan og hvornår kommercielle pramme må levere varer.

Dette kunne have givet os som leverandør et stort problem – især I de varme måneder, hvor vi skal levere kølende is til Venedigs indbyggere og de mange turister, der besøger byen 

Men vores lokale supply chain team fandt en løsning med enførste af sin art el-drevet køle-båd. Dette miljøvenlige alternativ - som kan sejle på kanalerne uden de samme begrænsninger som almindelige sejlskibe - leverer vores is til forretninger, barer og restauranter i det historiske centrum af Venedig og til Magnum forretningen i byens hjerte.

Mindre udledning og  bedre løsning

Ved brug af el som energi til bådene skærer vi 70% af vores CO2 udledning sammenlignet med andre energikilder. Denne løsning reducerer samtidigt de skadelige bølgebevægelser og den støjforurening, som traditionelle motorer skaber. Desuden kan vi reagere langt mere fleksibelt på vækst i efterspørgslen, fordi bådene opererer uden restriktioner – og fylde lagre op fra vores warehouse hos ethvert af de 360 salgssteder i løbet af bare to timer.

På denne korte film ser du båden i aktion og den spektakulære åbning af Magnum forretningen.

Giuseppe Galantuomo, Unilevers Logistikchef for Southern Europe, siger: “Dette er et klart eksempel på, hvordan innovativ tænkning kan føre til en win-win løsning. Ved at forudse markedsbehov og tage initiativer med nye teknologier kan vi gavne miljøet og samtidig vækste vores forretning.”

Teamet vil nu dele de tekniske resultater fra denne sæsons aktiviteter med bådfabrikanten Cantieri Amadi for at udvikle en ny gondol, der giver endnu bedre resultater.

Lær mere om disse emner
tilbage til toppen

SOCIALE MEDIER

Vi er altid på udkig efter mennesker, som vil skabe en bæredygtig fremtid sammen med os.

KONTAKT OS

Kom i kontakt med Unilever og vores specialiserede teams eller find kontakter rundt om i verden.

Kontakt os