Paul Polman

Paul Polman modtager Danmarks CSR Award of Honor 2013

17. september, Holstebro, Danmark CSR Award of Honor 2013 blev overrakt til Paul Polman, CEO i Unilever, ved et festligt aftenarrangement i Musikteatret i Holstebro den 17. september arrangeret af den danske CSR Fond. Blandt de mange deltagere ved prisoverrækkelsen var bl.a. også fhv. FN-generalsekretær og Nobelpristager Kofi Annan, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager og udviklingsminister Christian Friis Bach.

Nomineringen til dette års CSR Award of Honor lyder: "Dette års Hæderspris går til en beslutningstager eller leder, der har haft en betydelig indflydelse på både virksomhedens CSR-strategi og positiv indflydelse i samfundet og som har ført an i bestræbelserne på at skabe en bedre forståelse af CSR og bæredygtighed hos andre erhvervsledere og i offentligheden. Det er derfor en stor glæde at kunne præsentere dette års vinder, Mr. Paul Polman, CEO i Unilever. "

”Paul Polman, CEO i Unilever, er et lysende eksempel på en stor global virksomhed, som har indbygget bæredygtighed i sin forretningsstrategi. Unilever er meget transparent i forhold til de dilemmaer og udfordringer, som verden står over for – herunder udfordringerne med at imødekomme den stadig mere komplekse samfundsudvikling. Bæredygtighed er et centralt element i Unilevers forretningsudvikling, omkostningseffektiviseringer, risikostyring og virksomhedens varemærker. 

Her er Unilever god til at fastsætte præcise og ambitiøse mål. Og Paul Polman er lykkedes med at skabe en sammenhængende fortælling til virksomhedens investorer, medarbejdere og kunder om, hvorfor bæredygtighed er kernen i Unilevers aktiviteter og dermed er blevet en virksomhed, som vi alle kan lære af. "

I sin takketale sagde Paul Polman, at han følte sig meget beæret, og at han modtager denne pris sammen med de 160 000 fantastiske mænd og kvinder, der arbejder i Unilever – og at han på hele organisationens vegne føler sig beæret over at modtage prisen fra en så anerkendt organisation som CSR Fonden, som har gjort så meget for at fremme og føre an i indsatsen for ansvarlighed i erhvervslivet.

Læst i medierne:

http://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/265961/unilever-topchef_danskerne_har_grund_til_at_vaere_lykkelige.html?hl=UG9sbWFu#ixzz2fE5GHIsM http://bm.dk/da/Aktuelt/Nyheder/Arkiv/2013/09/Socialt-ansvarlige-virksomheder-hyldet-i-Holstebro.aspx

Om CSR Fonden og CSR Award

Fokus for konferencen er den nationale prisuddeling, der belønner de bedste cases om CSR i Danmark. I den forbindelse arrangerer Fonden en to-dages konference, som i år var den 16. og 17. september i Holstebro. Her blev der gennemført en række workshops med fokus på best pratice og den nyeste viden om CSR. Konferencen samlede cirka 1.000 erhvervsledere, politikere, forskere og andre eksperter fra ind- og udland - og repræsentanter for det danske Kongehus.

Dette års hovedtaler ved CSR AWARDS 2013 var tidligere FN generalsekretær og nobelpristager Kofi Annan, der står bag FNs ti principper for ansvarlig adfærd - UN Global Compact. Den kendte TV-vært, Nikolaj Koppel, var moderator for det samlede arrangement - bakket op af skuespiller og komiker Mia Lyhne.

Læs mere om CSR Fonden her: http://csrfonden.dk/

Om Paul Polman, CEO i Unilever

Paul Polman har været CEO i Unilever siden 1. januar 2009. Under hans ledelse har Unilever publiceret en ambitiøs vision om, at virksomheden i løbet af de kommende år skal fordoble sin størrelse og samtidig reducere den samlede miljøbelastning og øge dens positive sociale virkninger.

Paul er Vice Formand (og kommende Formand) i World Business Council for Bæredygtig Udvikling - en del af International Business Council for World Economic Forum, og han sidder i bestyrelsen for FNs Global Compact. Han er også medlem af bestyrelsen for Consumer Goods Forum og medlem af bestyrelsen for den schweiziske American Chamber of Commerce. 

Paul Polman er også en del af FNs Højniveaupanel , som følger op på de såkaldte Millennium målsætninger. Som en anerkendelse af hans bidrag til at sikre bæredygtighed i erhvervslivet modtog Paul i 2012 Atlantic Council Award for Distinguished Business Leadership og CK Prahalad Award for Global Sustainability Leadership .

Unilevers vision om vækst

Unilever er overbevist om, at virksomheder, som engagerer sig i verdenssamfundet og miljøet, kan opnå en god langsigtet udvikling. Vi skal skabe nye forretningsmodeller med plads til bæredygtighed og sund vækst uden negativ påvirkning af miljøet. Denne idé er kernen i Unilever Sustainable Living Plan og visionen om at fordoble virksomhedens størrelse og samtidig reducere den miljømæssige påvirkning og øge vores positive sociale virkninger. Efterhånden som denne tankegang slår rod i forretningen, fremskyndes væksten og dermed også bidraget til at forbedre menneskers hverdag.

Lær mere om disse emner

tilbage til toppen

SOCIALE MEDIER

Vi er altid på udkig efter mennesker, som vil skabe en bæredygtig fremtid sammen med os.

KONTAKT OS

Kom i kontakt med Unilever og vores specialiserede teams eller find kontakter rundt om i verden.

Kontakt os