Spring til Indhold

Sådan driver solen salget og styrker vores is-forretning

Publiceret:

Solen driver ikke kun vores issalg; den hjælper også med at drive vores forretning på en bæredygtig måde. Læs hvordan solcelleløsninger integreret i vores lagre, flåder og salgskiosker giver energibesparelser, reducerer emissioner og bidrager til vores klimamål.

Solen styrker issalget

Når det kommer til energiforbrug, er isens kølekæde et varmt emne. Det kræver meget strøm at fremstille, distribuere og opbevare vores varer i køleskabe – faktorer, der har betydet, at op til 20 % af Unilevers drivhusgasemissioner kommer fra is.

Indtil nu.

Læs mere om, hvordan vores Ice Cream-teams hjælper os med at reducere vores emissioner og opnå økonomiske besparelser ved at udnytte solens kraft.

Sådan bruger vi solenergi til at drive vores lagerbygninger

I Tyrkiet er det gennemsnitlige antal soltimer pr. dag 6,37 timer, og vores is-anlæg i Izmir udnytter den energi og bruger den godt.

Vores temperaturkontrollerede lager, hvor vores ismærker vejes, sorteres og pakkes, forbruger 2 millioner kWh el/år.

Nu, takket være et solcelleanlæg på stedet, leveres 42% (980.000 kWh/år) af denne energi af solens kraft.

Og det er ikke den eneste fordel. Denne vedvarende kilde sparer også €190.000/år på energiomkostningerne.

Nedbringelse af emissioner med elektriske kølebiler

På tværs af Brasilien, Tyrkiet og Mexico distribueres vores varemærker ved hjælp af kommercielle, elektriske varevogne, der er specielt designet til levering af is i byerne. Desuden kører vi pilotprojekter i hele USA, Kina, Thailand, Chile og Uruguay.

De fleste varebiler leverer grøn transport fra start til mål, opladet med elektricitet genereret fra solpaneler på vores lagre, hvilket også reducerer flådens CO₂-emissioner.

Og i større skala tester vi fuldt elektriske nul-udlednings kølebiler. I Benelux landene udgør de 60% af vores is-flåde med potentialet til at spare op til 25 ton CO₂ pr. varebil pr. år.

Brug af innovative salgssteder til at bekæmpe strømafbrydelser

Unilever ejer, lejer og vedligeholder 3 millioner isfrysere globalt.

Disse kabinetter skal holdes konstant afkølede ved temperaturer helt ned til -18°C.

I lande med daglige strømafbrydelser er risikoen for ødelæggelse af vores lagre stor. Endnu en gang byder solens kraft på en innovativ energiløsning.

Som en del af bredere, bæredygtige initiativer, som omfatter energieffektive kabinetter, sol-isvogne og solenergifarme har Wall´s udviklet ”dual usage” pris skilte.

Ud over at reklamere for is uden for butikkerne er disse skilte også solcelleopbevaringsenheder. Hver enkelt er udstyret med dobbelte solpaneler, et internt batteri og en automatisk switcher. Hvis forhandlerens strøm afbrydes, tænder dens batteri automatisk.

Prototypeprisskilte er blevet afprøvet i Pakistan. Disse kan køre en isfryser i omkring seks timer pr. opladning og tilbyder butiksejere en bæredygtig kilde til ren energi og sikkerhed for, at lager og salg ikke smelter væk.

Fremtidige detailenheder drevet af vedvarende energi

I Tyrkiet har Wall´s team designet, bygget og med succes åbnet fem detailenheder, der er fuldstændig drevet af solen.

Hver kiosk, kendt som en Happiness Station, kører to frysere og to skabe med drikkevarer ved hjælp af seks solpaneler, en inverter og et udvalg af lithiumbatterier.

Disse detailenheder genererer i gennemsnit 20.000 kW energi pr. punkt/år og giver detailhandlerne en årlig besparelse på op til 16 % på energiomkostningerne.

Denne energi-selvforsyning betyder også, at steder, der ikke har adgang til elektricitet, såsom nationalparker, nu kan være vært for en kiosk. De har haft så stor succes hos forhandlere og forbrugere, at der er planlagt yderligere fem enheder i år.

Lavt energiforbrug - og stort forbrug, mens solen skinner

Isforbruget er på sit højeste, når solen skinner. Ved at skabe og bruge solenergi i vores lagerfaciliteter, transport- og butikslokaler, sigter vi mod at komme tættere på at synkronisere efterspørgsel og forbrug for at blive selvforsynende med energi og emissionsfri.

Tilbage til toppen