Spring til Indhold

Mælkefri lækkerier: Innovationen bag Ben & Jerry’s havre-baserede is-produkter

Publiceret:

Med en voksende plantebaseret portefølje og forbrugere, der søger isoplevelser, der er lige så nydelsesfulde som mejeriprodukter, har Ben & Jerry's omformuleret sin mælkefri portefølje til at bruge en ny, ekstra cremet havrebase. Vi taler med smagsguruen João Piva for at høre mere.

Ben & Jerry’s mælkefri iskugler
Ben & Jerry’s smags-guru João Piva
Ben & Jerry’s smags-guru João Piva

Siden lanceringen af deres første mælkefri is-smag i 2016 har Ben & Jerry's arbejdet på at sikre, at deres plantebaserede sortiment giver fans den samme førsteklasses oplevelse og sjove smag som deres mejeriis.

At finde den perfekte søde smag er opgaven for Ben & Jerrys team af smagsguruer, inklusive senior produktudvikler João Piva.

I løbet af de to år, hvor han arbejdede for Ben & Jerry's, har udviklingen af den mælkefri havrebase været hans største udfordring til dato.

"Det har været en lang rejse," siger João. “Vi har prøvet og smagt op til 70 forskellige smagskombinationer. Men vi er overbeviste om, at vi har skabt den mest velsmagende mælkefri base til Ben & Jerrys is til dato."

Udviklingen til havre: En mejerifri revolution

I en nylig rapport om vegansk is vurderede Straits Research værdien af det globale marked til $623.63 millioner i 2022, og det forventes at vokse med 5.2% inden 2031.

I løbet af otte år er Ben & Jerry’s mælkefri portefølje vokset fra 1 til 20 mælkefri smagsvarianter, som i dag står for 25% af virksomhedens globale produktportefølje.

I disse år arbejdede et dedikeret opskriftsteam med mandel- og solsikkebaser.

Smagsinnovationens udfordringer og triumfer

Under udviklingsprocessen startede nye smagninger hver morgen. Stærke drikke som kaffe var udelukket, og efter fem-seks is-smagninger blev ganerne frisket op med salte kiks og vand, så holdet kunne starte igen.

"Vi vidste, at vi havde en vinderopskrift, da vi begyndte at servere den havrebaserede is," siger João. “Isoplevelsen starter ikke med din første bid. Du begynder at spise med øjnene. Havrebasen var glattere og mere cremet, hvilket betød, at vi forventede en bedre tekstur, selv før vi tog en skefuld."

Og det er ikke kun R&D, der er glade for resultaterne. Det har også vist sig at være en vinder hos forbruger-fokusgrupper.

“Vi testede den nye formulering med veganere, vegetarer og flexitarer. De fortalte os, at de ville købe det igen.

"Fleksitarer sagde, at de ville købe det igen, fordi vi leverer en oplevelse med mælkefri produkter, der er lige så god som mejeriprodukter," siger João.

"Og det er spændende," tilføjer han, "fordi det gør os i stand til at levere den samme innovation og spænding, som vi gør med vores mejeriplatforme."

Men smag og aromaer udvikler sig konstant, og holdet var ivrige efter at finde en ny base for at forbedre oplevelsen af mælkefri is til flexitarer og forbrugere, der spiser plantebaseret.

"Med mandel kan du opleve en nøddeagtig eftersmag," siger João. "Og da ”chunks” og ”swirls” er en signatur i Ben & Jerry's is med smag, har vi forsøgt at finde en base, der lader vores favorit-ingredienser stå endnu tidligere frem," tilføjer han.

Holdet lavede også en undersøgelse blandt isfans. "Deres fokus var tekstur. De fortalte os, at mælkefri produkter nogle gange kunne føles tyndere eller vandige, hvilket betød, at de ikke nød den samme fornemmelse i munden, som du får med den cremede base af Ben & Jerry's mælkeis," forklarer João. "Vi ønskede at finde en ingrediens, der kunne imødekomme dette forbrugerønske."

Vi leverer en oplevelse med mælkefri is, der er lige så god som i mejeriprodukter.

João Piva, Ben & Jerry’s smags-guru

Fremtiden for Ben & Jerry’s mælkefri lækkerier

Den nye formulering vil blive brugt i mærkets bæger og scoop-butikker verden over fra dette forår. "Så i alle lande, hvor du kan købe mælkefri produkter fra Ben & Jerry's, vil du kunne nyde den samme smagsoplevelse," siger João.

Han holder nye Ben & Jerry's smage tæt til kroppen, men João har to råd til Ben & Jerry's fans. "Hold øje med fryserne, der kommer rigtig gode ting."

“Og mens det er fristende at dykke ned i vores nye mælkefri smag, så lad isen smelte i munden. Det er der, du oplever magien,« tilføjer han.

Tilbage til toppen