Spring til Indhold

Læs hvordan vi skifter til genanvendte fødevareemballager

Publiceret:

Innovationer og partnerskaber har hjulpet os med at være pionerer i brugen af fødevaregodkendt genbrugsplast i emballager til The Vegetarian Butcher, Magnum og Hellmann's. Men for at slutte cirklen ift. plastik har vi brug for lovgivningsmæssige standarder, der gør genbrugsplast i madindpakning til hverdagskost.

Livsmedelsförpackningar i återvunnen plast

Plast spiller en væsentlig rolle ift. at forhindre madspild. Plastik har en enestående evne til at holde luft, fugt og bakterier ude, der kan få produkter til at blive dårlige, før de er tilberedt eller spist. Og det er ofte det mest effektive og omkostningseffektive materiale til at indpakning af mad til transport og opbevaring.

I en nylig undersøgelse foretaget af Boston Consulting Group med 15.000 mennesker globalt sagde 83 % af forbrugerne fra millennium og Generation Z, at de vil være villige til at betale mere for produkter, der kommer i bæredygtig emballage.

Denne efterspørgsel har skabt et nyt økosystem af alternative emballagematerialer og nye forretningsmodeller, herunder brugen af ​​genanvendt og genanvendelig plast, der er klassificeret specielt til fødevarer for at garantere sikkerheden.

For at imødekomme forbrugernes efterspørgsel og tackle plastaffald arbejder vores R&D-teams på at udvikle løsninger til at holde plast i den cirkulære økonomi sideløbende med at finde nye materialer til at erstatte ny engangsplast.

Lukning af cirklen på plastemballageaffald

En cirkulær økonomi fungerer kun, hvis fødevareemballagen efter den påtænkte anvendelse kommer tilbage igen i økonomien til brug som fødevareemballage.

Der er dog på nuværende tidspunkt ingen ensartede lovgivningsmæssige rammer for brugen af ​​genbrugsplast i fødevareemballage. Så mens efterspørgslen efter genbrugsplast er klar til at vokse, har vi brug for klar og konsekvent lovgivning med industristøtte for at opskalere og levere genbrugsplast i fødevarekvalitet.

Magnum Pints recycled

Brug af mekanisk og avanceret genbrug for at øge udbuddet

"I øjeblikket er der ikke nok udbud af genbrugsplast til at opfylde behovene for brug som fødevareemballage," siger F&R Packaging Capability Director Sanjeev Das.

Der er begrænset tilgængelighed af fødevaregodkendt genanvendt plast, især fødevaregodkendt genanvendt polypropylen (rPP) og polyethylen (rPE), som tegner sig for 75 % af den plast, der bruges i vores fødevareemballager.

Dette har fået vores Foods and Refreshment R&D-team til at arbejde for at skabe bæredygtige kilder ved hjælp af to komplementære metoder.

Den første er mekanisk genbrug, hvor genstande sorteres efter deres materiale. For eksempel sorteres polyethylenterephthalat (PET)-plast, der bruges til fremstilling af plastikflasker, i én genbrugsstrøm, polyethylen (PE), der bruges til at lave plastikposer i en anden.

Når de er adskilt, renses de og omdannes til genbrugsråmateriale for at lave nye emballager. Alle vores Hellmanns plastikflasker og -krukker i USA og Canada er lavet af 100 % genanvendt og genanvendelig plastik, der er blevet genvundet på denne måde.

Den anden måde, vi øger udbuddet af genanvendt plast på, er gennem avanceret genbrug. Her bliver blandet plastikaffald opdelt i dets grundlæggende byggesten og rekonstrueret til at lave ny plastikemballage, der er særligt velegnet til fødevaregodkendt emballage.

I samarbejde med vores partner SABIC bruger vi denne teknologi til at give os let adgang til fødevaregodkendt genanvendt polypropylenplast til at fremstille vores 30 millioner Magnum pint-bøtter, der sælges i hele Europa, Australien og New Zealand.

For at opskalere har vi brug for fælles politikker og lovgivning

Pt. har vi teknologien, men ikke de fælles standarder og skala.

"For at støtte den cirkulære transformation af fødevareemballager er der et presserende behov for tilpasning til mål og relaterede politikker. Dette vil muliggøre yderligere investeringer i indsamling, sortering og genbrugsinfrastruktur og teknologier, herunder mekanisk og avanceret genbrug,” siger Sanjeev.

Det er kun med en fælles politisk ramme og industrisamarbejde, at vi kan begynde at gøre reelle fremskridt med at skabe bæredygtige forsyninger af fødevaregodkendt genbrugsplast og omfanget til at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Jo flere andre, der kommer ombord og søger at tackle dette sammen, jo større indflydelse kan vi få ift. at nå vores vision om en affaldsfri verden.

Tilbage til toppen