Spring til Indhold

Højere ernæringsmål for større indflydelse på folkesundheden

Publiceret:

Vi arbejder for at sikre, at 85% af vores fødevarer og is produkter opfylder ”Unilever’s Science-based Nutrition Criteria” (USNC) inden 2028. De nye USNC opdaterer vores “Highest Nutritional Standards” (HNS) og anvender data om kostindtag fra fem nøglemarkeder til at demonstrere vores kriteriers indflydelse på folkesundheden.

Korkeimmat ravitsemustavoitteet

Vi hæver målene for vores ernæringsmæssige portefølje med 10% for at accellerere dens indflydelse på folkesundheden.

Det nye mål er, at 85% af vores produkter skal opfylde ”Unilever’s Science-based Nutrition Criteria” (USNC) inden 2028.

"Kriterierne er en udvikling af vores HNS," siger Global Head of Diet & Health Standards for Nutrition and Ice Cream, Julie Willems. "USNC består af produktspecifikke kriterier, der ser på produktets rolle i kosten og sætter tærskler for kalorier, sukker, salt og mættet fedt.

"Ved at bruge denne indsigt tror vi på, at vi bedst kan drive omformulering og innovation på tværs af vores portefølje inden for is og ernæring. Vi har også indført sukkerstandarder for alle vores produktkategorier, inklusive salte produkter, der supplerer dem, vi allerede har på plads for is og drikkevarer,” tilføjer hun.

Videnskabsbaserede mål udviklet ud fra data om kostindtag.

De videnskabsbaserede mål udviklet til USNC blev underbygget ved hjælp af data fra kostindtagsundersøgelser, som afspejler de faktiske spisemønstre for mere end 110.000 mennesker på tværs af fem markeder - Storbritannien, Frankrig, Brasilien, USA og Kina.

På alle markeder bekræfter resultaterne offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift, ”Nutrients”, at en reduktion i indtaget af kalorier, mættet fedt, sukker og salt ville blive opnået ved at bruge vores kriterier. Unilever evaluerede en række eksternt godkendte næringsstofprofilmodeller og konkluderede, at Unilevers videnskabsbaserede ernæringskriterier vil have den største, positive indvirkning på folkesundheden.

Vi går videre med vores fremtidige fødevareforpligtelser

Vores mål på 85 % og en videreudvikling af USNC vil blive brugt til at accellerere vores Future Foods Commitments, som omfatter mål for plantebaseret salg, en reduktion af salt, sukker og kalorier og øget salg af sundere 'positiv nutrition'-produkter.

Fremadrettet vil vi arbejde på, at industrien og interessenter arbejder sammen om at skabe en branchedækkende standard, ”Nutrient Profile Model”, som enhver virksomhed i fødevareindustrien kan måle sig ift. - som incitament til reformuleringer i stor skala, der kan øge effekten på folkesundheden.

Tilbage til toppen