Spring til Indhold

Fokus på et biotek alternativ til palmeolie og fossile brændstoffer

Publiceret:

Vi investerer i bæredygtige, teknologidrevne ingredienser som drivkraft for vores fremtidige vækst.

Ett biotekniskt alternativ

Unilever er gået sammen med de San Diego-baserede biotek specialister Geno (Åbner i et pop op-vindue ) om en fælles investering på $120 millioner (€114 millioner) i en ny satsning på at kommercialisere plantebaserede alternativer til råvarer som palmeolie og fossile brændstoffer, der bruges til at fremstille rensemidler til home care produkter, skønhedsprodukter og produkter til personlig pleje.

Dette samarbejde har et enormt potentiale til at hjælpe med at drive vores vækst og styrke vores forsyningskæder. Vi kan skabe omkostningskonkurrencedygtige alternativer og reducere vores afhængighed af et lille antal råvarer, der kan have høje niveauer af volatilitet. Geno er allerede begyndt at opskalere processen for sin avancerede teknologi til at producere enestående ingredienser.

Effektive, bæredygtige og robuste

Så hvordan virker det? Ved hjælp af banebrydende bioteknologi har Geno etableret en fermenteringsproces, der bruger sukker til at omdanne mikroorganismer til en ingrediens, der er nødvendig for at fremstille de såkaldte overfladeaktive stoffer. Disse er en integreret del af alle renseprodukter – på tværs af home-, personlig pleje- og skønhedsindustrien – og hjælper dem med at skumme, skumme og fjerne snavs.

Vidste du at?

Vi har forpligtet os til at sikre en skovrydningfri forsyningskæde for palmeolie inden 2023.

Selvom de har meget effektive, rensende egenskaber, er disse ingredienser overvejende fremstillet ved hjælp af fossile brændstoffer og palmeolie og med få alternativer, der kan fremstilles i stor skala. Det er grunden til, at dette initiativ kan være en game-changer for det samlede marked for home-, skønheds- og personlig pleje produkter på i alt $625 milliarder (€594 milliarder). Og hvad endnu bedre er, så har indledende skøn vist, at det kan reducere kulstofaftrykket af palmeolie baserede ingredienser med op til 50 %.

Som en af ​​verdens største sæbe- og vaskemiddelproducenter er vi glade for at være en del af denne innovation på et tidligt tidspunkt, som markerer vores hidtil største samarbejde inden for bioteknologiske alternativer til palmeolie. Yderligere strategiske investorer forventes at tilslutte sig med tiden.

Forening af videnskab og natur

Selvom palmeolie vil forblive et vigtigt råmateriale for Unilever, kan alternative ingredienser spille en voksende rolle i diversificeringen af ​​forsyningskæderne for at tilbyde større valgmuligheder sammen med bæredygtighed, omkostningseffektivitet og gennemsigtighed.

Dette nye foretagende vil sidde lige i skæringspunktet mellem videnskab og bæredygtighed.

Richard Slater, Unilever Chief R&D Officer

"Bioteknologi har potentialet til at revolutionere indkøbet af vores rensende ingredienser og sikre, at Unilever er en fremtidssikret virksomhed - for forbrugere, aktionærer og den planet, vi alle deler," forklarer Unilevers Chief Research & Development Officer Richard Slater.

"Dette nye foretagende vil sidde lige i krydsfeltet mellem videnskab og bæredygtighed, hvilket betyder, at vi kan fortsætte med at vokse vores forretning uden at være afhængige af palmeolie eller fossile brændstoffer, samtidig med at vores forsyningskæder bliver mere modstandsdygtige i kraft af adgangen til alternative ingredienser.

Indkøb af en bred vifte af råvarer til at drive vores formuleringer er nøglen til at understøtte nuværende og fremtidig vækst.

Peter ter Kulve, chefen for Unilever Home Care

"Vi vil forene videnskaben og naturen for at sikre, at der ikke er nogen nødvendig afvejning for vores forbrugere mellem effektiviteten og bæredygtigheden af ​​vores produkter. Vi bygger dette innovative nye foretagende for at have skalaen til at skabe reel indflydelse og forandring i vores branche og hjælpe med at genopfinde kemien i home- og personlig pleje produkter til det 21. århundrede,” tilføjer han.

"De bedste forsyningskæder balancerer bæredygtighed og omkostningseffektivitet," siger Peter ter Kulve, chefen for Unilevers Home Care division.

"En virksomhed som vores er meget afhængig af nogle få råvarer, såsom olie, og derfor er det nøglen til at understøtte nuværende og fremtidig vækst at indkøbe en bred vifte af råvarer til at drive vores formuleringer. Bioteknologiens styrke i denne sammenhæng er noget, vi er særligt begejstrede for. I samarbejde med Geno ser vi frem til at skalere den næste generation af ingredienser, der ikke øger brugen af ​​fossile brændstoffer eller tilføjer yderligere pres på arealanvendelsen."

Handling på klimakrisen

At skabe nye biobaserede materialer vil hjælpe os med at skabe fremtidens personlig pleje produkter, der er gode for vores planet.

Fabian Garcia, chef for Unilever Personal Care

"Vi har udviklet teknologi som reaktion på vores planets presserende klimakrise og har bevist, at bioteknologi kan erstatte traditionelle metoder til at producere ingredienser med biobaserede kilder, der leverer både høj ydeevne og bæredygtighed," siger Christophe Schilling, CEO for Geno.

"At skabe nye biobaserede materialer vil hjælpe os med at udvikle fremtidens personlige plejeprodukter,der er gode for planeten " tilføjer Fabian Garcia, chef for Unilever Personal Care.

"At samarbejde med videnskabelige partnere er afgørende for at accelerere vores fremskridt og bringe banebrydende, omkostningseffektive og bæredygtige løsninger på markedet, som vores virksomhed og forbrugere vil drage fordel af."

Tilbage til toppen