Spring til Indhold

Vi siger nej til 'normal' og ja til positiv skønhed

Publiceret:

Ny forskning afslører, at 74% af befolkningen ønsker, at skønheds- og personlig pleje industrien skal afspejle en bredere definition af skønhed. Vi handler. Sådan gør vi ...

Hovoríme ANO pozitívnej kráse

Vores varemærker inden for skønhed og personlig pleje fjerner ordet 'normal' fra vores reklamer og emballager til alt fra hudpleje til sæber, shampoos mv. over hele verden.

Det er ét af flere tiltag, som vi i dag forpligter os til som en del af vores nye positive skønhedsvision og -strategi - der kæmper for en ny skønheds-æra, der er inkluderende, retfærdig og bæredygtig. Ikke kun for at gøre mindre skade, men også for at gøre mere godt for både mennesker og planeten.

I en ny undersøgelse af 10.000 mennesker i ni lande sagde * syv ud af ti, at ordet 'normal'på emballager til skønhedsprodukter har en negativ effekt på mennesker. Dette tal stiger til otte ud af ti blandt 18–35-årige.

Undersøgelsen kiggede endnu dybere ind i folks oplevelser fra skønheds- og personlig plejeindustrien:

  • Mere end halvdelen af de adspurgte (56%) sagde, at skønheds- og personlig pleje industrien kan få folk til at føle sig ekskluderede.
  • Flere end syv ud af ti sagde, at skønheds- og personlig pleje industrien skal udvide sin definition af skønhed.
  • Seks ud af ti sagde, at branchen skaber et ensidigt ideal om, hvem eller hvad der er 'normalt', og det fik dem til at føle, at de skulle se ud på en bestemt måde.
  • Og flere end syv ud af ti (74%) sagde, at de vil se skønheds- og personlig pleje industrien fokusere mere på at få folk til at føle sig bedre tilpas i stedet for bare at se bedre ud.

Deltagerne fortalte os også, at de ønskede at se et mere inkluderende udvalg af mennesker afspejlet af mærker til skønhed og personlig pleje.

Flertallet sagde, at branchen stadig har et stykke vej at gå for bedre at repræsentere mennesker af forskellige kropstyper, mennesker fra forskellige aldersgrupper, mennesker fra forskellige etniciteter og folk fra LGBTQIA + -samfundet.

En mere inkluderende definition af skønhed

”Med en milliard mennesker, der bruger vores skønheds- og personlig pleje produkter hver dag, og endnu flere der ser vores reklamer, har vores brands magt til at gøre en reel forskel i folks liv. Som en del af dette er vi forpligtede til at tackle skadelige normer og stereotyper og forme en bredere, langt mere inkluderende definition af skønhed, ”siger Sunny Jain, chef for Unilever Beauty & Personal Care.

”Vi ved, at fjernelse af termen ”normal ” fra vores produkter og emballager ikke løser problemet alene, men det er et vigtigt skridt fremad. Det er kun et af en række af de tiltag, som vi tager som en del af vores vision om positiv skønhed, som ikke kun sigter mod at gøre mindre skade, men mere godt for både mennesker og planeten.

”Med flere forbrugere end nogensinde der belønner varemærker, der handler på de sociale og miljømæssige spørgsmål, de går op i , tror vi, at Positive Beauty strategien vil gøre os til en stærkere og mere succesrig forretning,” tilføjer Sunny.

Ud over at fjerne 'normal' fra annoncer og emballager, forpligter vores mærker inden for til skønhed og personlig pleje sig også til at undlade at ændre personers kropsform, størrelse, proportioner eller hudfarve i deres digitale markedsføring og til at øge antallet af reklamer, der portrætterer mennesker fra forskellige underrepræsenterede grupper

Vores løfter til mennesker og planeten

At sige nej til ”normal” er kun ét tiltag blandt mange inden for de tre mål, vi har sat os for at skabe reel og målbar effekt gennem vores skønheds- og personlig pleje mærker:

Vi tager skridt til at forbedre sundhed og velvære og fremme ligevægt og inklusion - og vi vil nå ud til 1 milliard mennesker om året inden 2030.

Vi hjælper med at stoppe diskrimination inden for skønhed og ved at kæmpe for inklusion, udfordre snævre skønhedsidealer og opbygge en inkluderende portefølje af produkter, der imødekommer en større mangfoldighed af skønhed.

Vi vil skabe ligestilling mellem kønnene ved at knuse stereotyper i vores reklamer og ved at intensivere brandprogrammer, der udfordrer status quo. Og vi forbedrer sundhed og velvære gennem vores eksisterende uddannelsesinitiativer inden for håndvask og mundhygiejne og ved at udvide vores fokus til nye områder, herunder mental og fysisk velvære.

Vi hjælper med at beskytte og regenerere 1,5 millioner hektar jord, skove og have inden 2030.

Det er mere jord, end der er nødvendigt for at dyrke de vedvarende ingredienser, der findes i vores globale skønhedsprodukter.

Vores mærker til skønhed og personlig pleje vil også bidrage til Unilevers dedikerede Climate & Nature-fond på 1 mia. €. Og inden 2025 kan al plast, vi bruger i vores emballage, genbruges, genanvendes eller komposteres på tværs af alle mærker over hele verden.

Vi fortsætter vores støtte til et globalt forbud mod dyreforsøg med kosmetik inden 2023.

Vi arbejder sammen med lovgivere, dyrebeskyttelsesorganisationer og ligesindede virksomheder for at gøre det. 23 af vores skønheds- og personlig plejemærker er allerede PETA-godkendte, og flere arbejder mod certificering.

At forpligte sig til mål, der understøtter mennesker og planeten, er ikke nyt for Unilever eller for vores mærker inden for skønhed og personlig pleje. Mange har en veletableret arv fra at drive målrettet vækst. For eksempel har Lifebuoys uddannelser i håndvask nået ud til mere end 1 milliard mennesker siden 2010, og Dove's Self-Esteem Project har bidraget til bedre selvværd blandt end 69 millioner unge i 150 lande i de sidste 15 år.

Med støtte fra Positive Beauty strategien vil mange flere af vores brands nu lancere nye programmer til gavn for milliarder af liv - og hjælpe med at transformere systemer ved at gå ind for nye politikker, love og sociale normer for at gøre mere godt for mennesker, samfund og planeten.

Tilbage til toppen