Spring til Indhold

Sådan kan du hjælpe med at bevare kosmetik uden dyreforsøg i Europa

Publiceret:

Europas forbud mod dyretestning til kosmetik er i fare. Men Dove og The Body Shop går sammen med verdens førende dyreværnsorganisationer om at forsvare det. Og hvis du bor i EU, kan du hjælpe.

A purple background with a line-drawn rabbit and mouse in white.

Hos Unilever går vi ind for at bruge videnskab, og ikke dyr, til at vurdere sikkerheden ved et produkt og dets ingredienser, og vi arbejder sammenmed partnere om at gøre en ende på dyretestning til kosmetik globalt. I dag er vi stolte af at kunne meddele, at vores største skønhedsmærke, Dove, går i partnerskab med The Body Shop og førende dyreværnsorganisationer om at protestere mod nye forslag, der kan signalere enden på kosmetik uden dyreforsøg i Europa.

Sammen appellerer Dove, The Body Shop, People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), Cruelty Free Europe, Humane Society International (HSI), Eurogroup for Animals og European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) stærkt til EU-borgere om, at de skal bede Europa-Kommissionen om at fastholde det årelange forbud mod dyretestning til kosmetik. Forbuddet trues af anmodninger fra European Chemicals Agency (ECHA) om dyretests af ca. 150 ingredienser, der anvendes på en bred vifte af forbrugerprodukter, der har været fremstillet sikkert i mange år.

Dove og The Body Shop støtter dyreværnsorganisationer i deres lancering af et europæisk borgerinitiativ (ECI) – en mekanisme til at øve indflydelse på politik ved at bede Europa-Kommissionen om at foreslå nye love.

Underskrifter fra 1 million EU-borgere er nødvendige for at få Europa-Kommissionen til at gribe ind og sikre forbuddet – så hvis du er berettiget, beder vi dig besøge linket nederst på denne side for at give udtryk for din støtte.

Brug videnskab, ikke dyr

Dyretestning til kosmetikprodukter har været forbudt i Europa siden 2004, efter flere årtiers kampagne fra forbrugere, virksomheder og dyreværnsorganisationer. I 2009 blev dyretests til kosmetikingredienser forbudt i EU. Og i 2013 forbød EU salget af kosmetik, der er blevet testet på dyr.

Indtil nu har EU’s tiltag været set som et forbillede for progressiv politik som svar på forbrugernes krav og politisk pres, og det har affødt lignende lovgivning i mange lande. De nylige krav om dyreforsøg fra ECHA truer forbuddet så vel som de fremskridt verden har gjort hen mod et globalt forbud mod dyretestning til kosmetik. Mange tusinde dyr kan blive udsat for grusomme og unødvendige tests.

Men moderne videnskab og teknologi udgør pålidelige alternativer til dyretestning. Sikkerhedsforskere har udviklet og brugt metoder uden dyreforsøg i årtier.

Du kan læse mere om vores arbejde på dette område og finde yderligere oplysninger om ECHA’s forslag i dette interview med Julia Fentem, leder af Unilevers Sikkerheds- og miljøsikringscenter og en passioneret fortaler for at bruge avanceret sikkerhedsvidenskab uden dyreforsøg for bedre at beskytte mennesker og vores Jord.

En million stemmer for forandring

Vi står sammen med Dove og varemærkets samarbejdspartnere

Det er nu vi skal beskytte forbuddet, og til gengæld redde utallige dyr fra fortræd. Sådan kan du hjælpe.

Dove, The Body Shop og mere end 100 dyreværnsorganisationer har sat sig som mål at indsamle 1 million underskrifter hurtigere end nogensinde i ECI’s historie, og således sende en klar besked om, at forbrugere på tværs af Europa ikke vil acceptere brudte løfter eller forordninger, der betyder at dyr skal lide og dø for kosmetik..

ECI beder Europa-Kommissionen om at sikre eksisterende forordninger om dyretestning til kosmetik og give tilsagn om at ville etablere et roadmap til udfasning af dyretestning i EU.

“Ingen plads til dyretestning til skønhedsprodukter”

Ifølge opinionsundersøgelser,¹ er 75 % af voksne i EU-medlemslandene enige i, at dyretestning til kosmetikprodukter og deres ingredienser er uacceptable uanset omstændighederne, og 70 % bakker op om en plan om at fase dyreforsøg ud.

“Hos Dove er vi i høj grad modstandere af dyremishandling. Vi er overbevist om, at der ikke er grund til dyretestning til skønhedsprodukter eller deres ingredienser og er gået foran med sikre og humane alternativer til vurdering af sikkerheden ved produkter og deres ingredienser i mange år,” udtaler Firdaous El Honsali, Senior Director of Global Communications and Sustainability hos Dove.

“Denne overbevisning driver os til at gribe til handling for at beskytte forbuddet mod dyretestning i EU. Sammen med vores partnere opfordrer vi både vores kolleger i skønhedsbranchen ogalle mennesker til at lade deres stemme høre i kampen for at sætte en stopper for dyretestning i EU nu og for altid ved at underskrive dette europæiske borgerinitiativ.”

Christopher Davis, Global CSR and Activism Director, The body Shop International, tilføjer: “Vores samarbejde med vores kampagnepartnere, Cruelty Free International, førte til det oprindelige EU-forbud i 2013. I dag opfordrer vi EU – hjemstavn for verdens største kosmetikmarked – til at holde fast ved det banebrydende løfte, de gav. Vi er stolte over at samarbejde med Dove og taler med én stemme sammen med alle dem, der arbejder for et globalt stop for dyretestning til kosmetik. Og vi støtter dermed det europæiske borgerinitiativ.”

[1]https://comresglobal.com/polls/cruelty-free-europe-animal-testing-in-the-eu/ En undersøgelse blandt den europæiske offentlighed til måling af meningerne om dyreforsøg i EU.

Clouds and blue sky

EU-borgere: Grib til handling

Underskriv det europæiske borgerinitiativ, og vær med til at opfordre Europa-Kommissionen til at fastholde forbuddet mod dyretestning til kosmetik.

Tilbage til toppen