Spring til Indhold

Unilever indfører Covid-19 regler for alle medarbejdere

Publiceret:

Som følge af WHOs pandemi erklæring indfører vi en række globale tiltag for at beskytte vores medarbejdere og deres familier. I dag har vores CEO Alan Jope offentliggjort en række tiltag, der skal hjælpe med at beskytte vores medarbejdere mod coronavirus (Covid-19). Vi har modtaget forespørgsler fra mange af vores kontakter og samarbejdspartnere om at dele vores opdaterede tilgang med dem, og derfor offentliggør vi Alan Jopes e-mail til alle vores medarbejdere.

People handwash

Jeg vil gerne opdatere jer alle om en række nye tiltag, som vi vil tage på tværs af vores organisation for at beskytte os alle mod coronavirus (Covid-19).

Situationen er nu blevet bekræftet som værende en pandemi af WHO. Det er klart, at den globale trussel fra corona virus´en fortsat vokser, og med en kraftigt øget hastighed. Der er nu flere end 120,000 registrerede tilfælde I flere end 100 lande, og flere end 4,700 tragiske dødsfald. Denne uges udmelding fra World Health Organization er klar og indiskutabel - en effektiv og succesfuld tackling af corona virus´en er meget afhængig af virksomheders og organisationers handlinger de næste dage for at hæmme spredningen og for at undgå overbelastning af sundhedssystemerne.

Som I ved, stammer udbruddet fra Kina, og vi har iværksat tiltag, som skal minimere risikoen for smitte for vores medarbejdere og deres familer. Vores tilgang har været omfattende forsigtighed, og responsen og den kollektive ansvarlighed, som hele Unilever organisationen har udvist, har i sandhed været heroisk. Ikke kun I Kina og Italien, hvor vi har været påvirket mest, men også i mange andre områder. Tak for jeres professionalisme og opbakning.

Men det er klart, at vi nu skal bevæge os til det næste niveau.

Derfor udmelder jeg i dag de følgende regler for alle vores medarbejdere, herunder også vores underleverandører, på globalt plan. De er ganske enkelt brudt ned i 'musts' and 'must nots':

MUST NOTS:
I må ikke …

 1. Rejse med fly hverken internationalt eller indenrigs. Al lufttrafik som pt. er booket, bortset fra retur-flyvninger, vil blive aflyst centralt af vores rejse booking partnere.
 2. Arbejde fra nogen anden Unilever arbejdsplads end jeres primære lokation.
 3. Opholde jer på en Unilever lokation, hvis I lider af forkølelses- eller influenza-lignende symptomer.
 4. Invitere besøgende til en Unilever lokation uden forudgående godkendelse af den lokale leder.
 5. Deltage i møder, konferencer eller events med flere end 20 mennesker.

MUSTS:
I skal …

 1. Gå i selv-isolation I 14 dage, hvis I oplever forkølelses- eller influenza-lignende symptomer, eller er returneret til jeres land fra en anden lokation i forretningsmæssig eller privat øjemed.
 2. Anvende hånd-disinfektion, når I går ind på en Unilever lokation.
 3. Følge test-forordningerne, som de kræves på de enkelte Unilever lokationer.
 4. Bruge ikke-fysiske hilsener (fx undgå at give hånd) og opretholde den påkrævede "sociale afstand".

For at undgå misforståelser må vi understrege, at disse regler gælder alle medarbejdere, uanset rolle eller geografi.

Vi tager også yderligere tiltag i brug, som varierer afhængigt af, om man har en kontor-funktion, arbejder i sourcing/distribution, eller er del af vores field salgs-team:

SOURCING ENHEDER OG DISTRIBUTIONS CENTRE

 • Alle vores sourcing enheder og distributions-centre vil indføre special-designede protokoller for at beskytte vores arbejdere, mens vi fortsætter driften. De lokale ledelser i landene vil fortsat monitorere udviklingen tæt i samarbejde med de lokale driftsledere.
 • Vi indfører skrappe standarder for hygiene og social afstand.

FIELD SALES OG RETAIL MEDARBEJDERE (HERUNDER 3P FIELD SALES OG MERCHANDISERS)

 • Alle field sales medarbejdere skal udelukkende holde virtuel kontakt med kunder hvor overhovedet muligt og minimere brugen af offentlig transport i tilfælde af et nødvendigt kundebesøg.
 • Vi vil også indføre skrappe regler for social afstand (inkl. ikke-fysiske hilsener), og hånd hygiejne (især efter brug af kontanter). Disse regler vil blive kommunikeret ud i nær fremtid.

KONTOR-FUNKTIONER

 • Alle medarbejdere på globalt plan med kontor-funktioner skal arbejde hjemmefra. Alle undtagelser (som vi forventer vil være meget få og sandsynligvis grundet behovet for tilgang til data-intensive systemer) skal godkendes af de lokale landechefer.
 • Det eneste land, hvor dette ikke gælder, er Kina, hvor folk er begyndt at vende tilbage til arbejde under national kontrol.

R&D

 • For R&D kolleger, som arbejder i laboratorier eller test fabrikker på essentielle aktiviteter, er der pt. protokoller under udvikling, som vil blive delt af de lokale R&D ledelser.
 • Det er sandsynligt, at nogle R&D roller vil følge kontor-protokollerne og at andre vil følge reglerne for sourcing enhederne.

Flere detaljer om disse regler, som vil gælde fra Tirsdag den 17. marts, vil blive delt af jeres lokale landechef tidligt næste uge.

Jeg håber, at I er enige i, at gennemførelsen af disse tiltag er det eneste rigtige at gøre. De er udviklet baseret på de nyeste videnskabelige og medicinske anbefalinger og designet til at beskytte vores sikkerhed, vores familiers sikkerhed, og sikkerheden for de lokalsamfund, hvor vi driver forretning og lever. De demonstrerer også Unilevers lederskab som en ansvarlig, formåls-styret virksomhed.

Vi vil fortsat støtte globale og lokale myndigheder ved at donere hygiene produkter, der er med til at bekæmpe corona virus´en. Og vi vil optrappe denne indsats i de kommende dage.

Jeg er meget opmærksom på, at disse ændringer i vores arbejdsmetoder vil have en stor indflydelse på vores liv. Ingen af disse regler er indført uden grundige overvejelser og hensyntagen til, hvad de vil betyde for os alle, og jeg vil gerne forsikre jer om, at vi vil støtte jer gennem denne forandring.

I vil modtage yderligere informationer – og løbende opdateringer. Det vil omfatte flere detaljer om de protokoller, som vi indfører for at hjælpe med at beskytte kollegerne i både Sourcing og Distribution enhederne og i Field Sales og Retail. Og ift. jer, der er gået ind i, hvad vi forventer vil blive en forlænget periode med hjemmearbejde, vil vi snart dele flere råd, som skal hjælpe jer gennem denne tid.

Vi har aldrig set tider som disse. Og vi skal nu, som aldrig før bevare roen, være ressourcestærke, og gøre, hvad vi er bedst til: Fokusere på at støtte hinanden, imødekomme vores kunders ændrede behov – og yde god service.

Endnu engang tak for jeres opbakning.

Pas på jer selv, hinanden og jeres helbred.

Alan Jope, CEO

Tilbage til toppen