Omo, også kendt som Persil, Skip, Breeze, Ala, Surf Excel og Rinso (afhængigt af hvor du bor i verden), sigter mod at vise vejen for andre producenter af vaskemidler ift. at passe bedre på vores planet.
Mærket satser fremadrettet på plantebaserede pletfjernere som del af indsatsen for at erstatte ingredienser udledt af fossile brændstoffer (sort kulstof) med andre kilder såsom plantebaserede ingredienser (grønt kulstof).
Vi arbejder også på at reducere vores brug af jomfru plast i emballagerne. Vi har gjort de største fremskridt på dette område i Storbritannien, hvor alle Persil-pakker nu er fremstillet af 50% genbrugsplast og er 100% genanvendelige.
Dette skridt er en del af vores bredere Clean Future-initiativ: Et banebrydende innovationsprogram, der fundamentalt vil ændre den måde, som vores produkter til rengøring og tøjvask udvikles, fremstilles og emballeres på.
Ændring af varemærkets formål
Som en del af relanceringen omformulerer Omo sin ”Dirt is Good” (DiG) positionering til ”Dirt for Good”. Målet er i højere grad at afspejle kravene fra en ny generation og dens handlinger på miljøsiden.
DiG blev først introduceret i 2008 for at fremme budskabet om, at børn lærer og udvikler sig ved at være ude i naturen og blive snavsede. Annoncerne viste en ung hovedperson, der nyder at udforske sin omverden i naturen.
Men nyere forskning viser, at børn og deres forældre ikke længere relaterer til dette billede, som de gjorde tidligere.
"Nutidens børn er forandringsgenerationen," siger Tati Lindenberg, VP for Marketing hos Unilever Home Care. ”De ser på den verden, de arver, og de kan ikke lide det, de ser. Og det problem, som de finder allermest pressererende, er vores planets fremtid.
”De vil se - og være en del af - reel forandring. De ønsker at gøre en forskel for bæredygtighed og klimaforandringer, fordi de ved, at deres fremtid afhænger af det. ”
Hvad kan 10 millioner børn gøre?
Budskabet bag varemærkets nye 'Real Change'-kampagne er, at vi alle har brug for at yde mere end bare' skærmaktivisme '. Mens hashtags og tweets spiller en vigtig rolle i at øge bevidstheden om et problem, skal der mere til end at trykke på en knap for at skabe reel forandring.
Gennem kampagnen ønsker Omo at engagere millioner af børn i positiv samfundsmæssig handling.
Som Lesley Thorne, Global Brand Equity Director, siger: "Børn er som altid kernen i vores varemærke, men hensynet til børn og unge handler nu mere end nogensinde om at handle ift. de spørgsmål og årsagssammenhænge, som de tror på."
I sine forskellige former ses 'Dirt is Good' af 1,6 milliarder mennesker om året. Det er en større rækkevidde end Instagram.
I forbindelse med 'Real Change'-kampagnen - som vil blive vist på 40 markeder i løbet af de næste 12 måneder - samarbejder varemærket med skoler og NGO'er for at uddanne børn i, hvordan de kan bruge deres engagement til at gøre noget godt for samfundet og miljøet.
”Vi har et mål om at hjælpe 10 millioner unge med at tage positive skridt for en bedre verden - og vi arbejder nu på, hvordan vi kan gøre dette til en realitet,” siger Lesley. "Det handler om en ændring i samfundet og rækker langt ud over, hvad man lærer på business uddannelser."