Spring til Indhold

Den bæredygtige teknologi, der ændrer liv

Publiceret:

Unilevers IT eksperter samarbejder med partnere for at accelerere udviklingen af teknologier, som vil hjælpe med at forbedre levebrødet for millioner af mikro-iværksættere.

Tea farmers

Det er ingen overdrivelse at sige, at teknologi ændrer verden. Måden hvorpå mennesker anvender og interagerer med teknologi udvikler sig med stor hast fra big data til bots, smartphones og rum turisme.

Så hvordan udnytter vi de muligheder, som alt dette indebærer ift. bæredygtighed?

Hos Unilever er det vores mission at gøre bæredygtighed til hverdagskost – og når det handler om teknologien som værktøj, starter vi med vores egen værdikæde.

Nye og bedre løsninger

Vores in-house IT eksperter samarbejder med vores Chief Sustainability Office (CSO) og partnere på tværs af forretningen og eksternt for at gøre avanceret teknologi tilgængelig for lokalsamfund i hele verden.

Sammen udvikler de teknologier, der hjælper små landbrug og detailbutikker til nye arbejdsformer, som vil forbedre deres levebrød.

“CSO har et stærkt fokus på at støtte partnerskaber mhp. nye forretningsmodeller, der skaber store forandringer,” forklarer Global Director for Innovation & New Business Models, Clive Allison.

“Mange af disse kræver en digital vinkel, og det giver absolut god mening at trække på Unilevers styrke og størrelse på dette område.”

“Vores Sustainable Business Technology Team bygger bygger en værktøjskasse med digitale teknologier, som kan benyttes af kolleger på tværs af forretningen til at levere bæredygtig vækst,” tilføjer Courtney Holm, Global IT Innovation Manager, Sustainable Business Technology.

“Hver dag bruger vi teknologi og innovation til at gøre bæredygtighed til hverdagskost.”

Her er tre eksempler …

Feature image - The RISE Sales Academy
1. RISE Sales Academy RISE har som mål at hjælpe 5 millioner små landbrug med at styrke deres forretningsmæssige kompetencer inden 2020.

Unilevers teknologi team har udarbejdet en løsning, der giver detailhandlere i landområder adgang til RISE Academy – en uddannelses-app, som er designet til at køre på mobiltelefoner i områder med dårlig netforbindelse eller offline via video kurser.

Gennem denne app kan retailere finde kurser, der dækker emner fra kundeservice til marketing og øget selvtillid. Lokale Customer Development Community Managers fra Unilever vil som del af projektet også støtte RISE studerende med træning og rådgivning.

“Dette projekt handler om at hjælpe detailhandlere med at udvikle deres forretning,” forklarer Bukunmi Akinseye, Global Partnerships & Advocacy Manager.

“Vi har startet med at lancere et pilotprojekt med detailhandlere i Nigeria i September 2018, og næste skridt er at nå ud til flere lokalsamfund i Sri Lanka og på Fillipinerne senere på året.”

Feature Image - The Cuppa Tea programme
2. Cuppa Te programmet Unilever er verdens største producent af sort te. Med de voksende trusler fra klimaændringerne og sygdomme i afgrøderne er vi nødsaget til at fremtidssikre vores forretning og levebrødet for de mange tusinde mennesker, som arbejder på vores plantager.

Cuppa Te programmet er et andet projekt designet af vores IT & R&D teams i partnerskab med Microsoft og Cranfield University, og med et mål om at maksimere den bæredygtige produktion i vores te plantager.

Projektet lægger ud med et pilot program i Kericho, Kenya, i Oktober 2018. Vi vil her installere billige sensorer på tværs af plantagerne, og gøre de lokale ledere i stand til at indsamle real-time data om te-markerne.

Det betyder, at de kan allokere te-plukkerne til de rigtige steder på de rigtige tidspunkter og få præcis viden om, hvilke marker, der skal høstes - og hvornår man får den største afgrøde og bedste kvalitet.

Hvis Kericho pilot programmet bliver en success, vil vi skalere Cuppa Tea programmet op til også at omfatte plantager i Rwanda og Tanzania. Vi regner med, at vi herved kan øge mængden af afgrøder over de næste 10 år med 50%.

FID - Lucy Njoki
3. Jaza Duka (som betyder ‘fyld din forretning op’) Unilevers IT og CSO teams har indgået et partnerskab med Mastercard og Kenya Commercial Bank om udvikling af Jaza Duka – et program, som gør små detailhandlere og distributører i stand til at bruge digitale betalinger i stedet for kontanter.

Det tredie projekt handler om at sikre arbejdskapital til små virksomheder. På verdensplan er der 1.7 mia. voksne mennesker, der ikke har en bankkonto. Disse mennesker har derfor ikke adgang til overkommelige lån eller mulighed for sikker opsparing til deres fremtid. Og for små forretningsdrivende betyder det, at de udelukkende kan ind- eller udbetale penge i form af kontanter.

Jaza Duka er navnet på et projekt, der har som mål at ændre dette system. Teamet bag projektet har udviklet en platform, der giver arbejdskapital til små virksomheder via lånemuligheder baseret på den enkelte virksomheds indkøbshistorik fra Unilever.

Siden lanceringen af Jaza Duka i Kenya i August 2017 har retailerere, som har fået kortvarige lån via programmet, i gennemsnit øget deres omsætning med 20% inden for de første seks måneder.

Tilbage til toppen