Spring til Indhold

Pukka: "Vi har styrket vores mission"

Publiceret:

Skrevet af Tim Westwell and Sebastian Pole

Medstifterne af Pukka Herbs fortæller om deres valg af Unilever, om at håndtere svære social media kommentarer og om at gøre verden til et bedre sted – for hver kop urte te.

Pukka herbs founders

About the author

Tim Westwell and Sebastian Pole

Tim Westwell and Sebastian Pole

Co-founders of Pukka Herbs

Før han stiftede Pukka, ledte Tim efter en vej til at udtrykke sin passion for
naturen og til at bidrage til en mere positive verden via hans
forretningsmæssige kompetencer. Sebastian arbejdede professionelt med urter
efter at have studeret ”Ayurvedic, Chinese og Western” urte medicin. De mødtes
via en annonce i et magasin.>

I begyndelsen mixede vi vores téer i et lille køkken og kørte vores forretning hjemmefra. Det var i 2001, da vi stiftede Herbs med £2,500 hver af egne midler. Vi samarbejder nu med tusindvis af økologiske landmænd på tværs af kloden, og vores téer og relaterede produkter kan købes i flere end 40 lande.

Vores salg til Unilever var ikke en nem beslutning. En af vores prioriteter var at beskytte Pukkas eftermæle og accellerere vores mission om at give mennesker glæde af alt det gode i urter. Nogle af vores loyale Pukka fans blev overraskede i starten, men da de forstod vores vision om at dække en større del af kloden med økologiske urter og dermed understøtte og løfte mange flere lokalsamfund, begyndte det at give mening for folk.

Pukka handler om at bruge forretning som en stærk kraft i skabelsen af gode, skabende cirkler til fordel for menneskers helbred, naturen og kloden. Vi må alle samarbejde for at bekæmpe klimaforandringerne og social ulighed. Pukkas formål er at være del af denne positive forandring, og specifikt ift. at hjælpe med at pleje naturen og støtte menneskers helbred.

Valget af Unilever handlede frem for alt om omfang og bæredygtighed. Virksomhedens størrelse og expertise åbner op for uanede muligheder for os ift. at inspirere til positiv og hurtig forandring i økosystemer og menneskers liv. En vigtig indsats pga. de klimaforandringer og den sociale helbredskrise, som vi står over for. I vores optik er Unilever den store globale virksomhed, som har den mest ambitiøse plan for bæredygtighed. Med vores mål om at støtte regenerative, økologiske landbrug, FairWild bæredygtig vild høst og fair trade certificering, arbejder vi sammen om at gøre det endnu mere bæredygtigt i fremtiden.

Unilever giver os også adgang til en utrolig supply chain expertviden. På toppen af vores egne økologiske projekter, giver Unilevers Sustainable Agricultural Programme os adgang til et netvæk af farmere, som allerede er økologisk certificerede eller nemt kan konverteres. I takt med at vi vokser, vil vi få behov for fair trade urter i større omfang. Og ved at arbejde sammen kan vi få større udbytte og indflydelse på flere niveauer.

Feature image - Pukka interview: Chamomile
Alle vores téer er Fair for Life – et af de mest gennemsigtige fair trade systemer i verden. Det indebærer, at hver kop Pukka te sender penge direkte tilbage til de lokalsamfund, som har mest behov for det. Tim Westwell og Sebastian Pole

Vi arbejder hårdt for at udrydde fattigdom. Mange af vores urter har tredieparts FairWild certificering, hvilket betyder, at de er høstet bæredygtigt, og at markarbejderne får en fair løn. Og hele vores supply chain og alle vores téer er Fair for Life – et af de mest gennemsigtige fair trade systemer i verden. Det indebærer, at hver kop Pukka te sender penge direkte tilbage til de lokalsamfund, som har mest behov for det.

Vi mener, at alle har pligt til at passe på vores smukke planet. Og derfor er vores téer og andre produkter 100% økologisk certificerede. Af samme årsag donerer vi 1% af vores omsætning til miljøvenlige projekter, der sikrer en ansvarlig anvendelse af verdens ressoucer til at dyrke, høste og transportere vores produkter. Og vi er en af stifterne bag UK B Corp for at sikre, at vores forretning fortsat vil have en positivt inspirerende indflydelse.

Vi forventede, at vores salg ville føre til spørgsmål. Vi har fået stor støtte fra mennesker, som er involveret i nye forretningsmodeller og bæredygtighed. Men vi har også mødt skepsis fra andre, hvilket er forståeligt. Nogle mennesker tror, at alle store virksomheder er samfundets og klodens fjender. Unilevers målsætning om at påvirke bæredygtighedsudviklingen positivt, viser, at det ganske enkelt ikke er sandt.

Der vil altid være mennesker, som ønsker at dele deres mening - især på de sociale medier. Gennem vores samarbejde med Unilever ved vi, at vi kan skabe en bedre verden. Det virker åbenlyst, at den eneste vej til at gøre verden til et bedre sted for alle er at samarbejde mod fælles mål.

Tilbage til toppen