Spring til Indhold

Young Entrepreneurs Awards succeshistorie

Publiceret:

Hos Unilever tror vi på innovation som en af nøglerne til at gøre bæredygtighed til en del af alles hverdag.

Oscar Andres Mendez with recycled plastic

Unilever Young Entrepreneurs Awards 2017 modtager ansøgninger indtil 30. juni. En af finalisterne fra 2016, Oscar Andres Mendez Gerardino, beskriver her awardens betydning for hans virksomhed Conceptos Plasticos, der genanvender plastic.

Det er med stor glæde, at vi lancerer Unilever Young Entrepreneurs Awards 2017 - i partnerskab med University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) og I samarbejde med Ashoka. Awarden støtter og fejrer innovative unge mennesker fra hele verden, som har initiativer, produkter eller services, der tackler nogle af planetens største udfordringer, når det gælder bæredygtighed.

Succes med vores Young Entrepreneurs Awards (YEA) kan gøre en virkelig forskel – for dig, din virksomhed eller din idé, og for samfundet. Alle vores finalister modtager pengepræmier og mentor hjælp, og mange har oplevet, at deres ideer få et reelt gennembrud.

I 2016 vandt Oscar Andres Mendez Gerardino med Conceptos Plasticos, hans Colombianske virksomhed, der genanvender plastic og omdanner det til bygningsmaterialer af høj kvalitet, som bliver anvendt i lavpris-boliger. Et år efter fortæller han, hvordan oplevelsen har ændret ham, hans virksomhed og hele genanvendelsesindustrien. Læs mere om Oscar and Conceptos Plasticos her.

- Oscar, tak fordi du vil fortælle os om dine erfaringer. Hvordan har Conceptos Plasticos udviklet sig, siden du vandt som YEA finalist i 2016?

Det sidste år har været en smule skørt. Som et resultat af modtagelsen af Unilevers YEA Award og mediedækningen har vi fået tusindvis af henvendelser fra hele verden. Vi var allerede en virksomhed, men vi var lokale, fokuserede på at forbedre vores egen by ved at arbejde med plast, der var svært at genbruge. Siden Awarden har vi fået henvendelser fra Sydafrika, Filippinerne, Haiti, Nicaragua, Costa Rica og Libanon. Vi har fordoblet vores produktionskapacitet, øget vores salg, og vi arbejder sammen med store virksomheder på en portefølje af tjenester omkring genbrug.

"Vi har fordoblet vores produktionskapacitet og øget vores salg."

- Hvordan hjalp YEA med at forberede dig på denne succes?

For det første hjalp vejledningen, som vi fik fra Cambridge os med at udvikle vores forretningsmodel og forstå den rolle, vi kunne spille i en cirkulær økonomi. Det har også hjulpet os med at forstå vores projekt på en mere global måde og at replikere det for at imødekomme globale problemer. Det har også været meget vigtigt at lære at arbejde med banker og større virksomheder.

"Kan min is-emballage blive en del af et hus? Ja, hvis du bortskaffer det ordentligt. "

- Har du opnået den effekt, du forventede?

Vi har nået vores første mål, men vi har sat også sat os mere ambitiøse mål! Mange af de steder, hvorfra vi har haft henvendelser, har ikke en genbrugskultur. Det betyder, at der ikke er nogen tilgang af materialer, som vi kan arbejde med i vores projekt. Det medfører en ændring.

Hvis du fx nyder en is, som kommer i plastemballage, og spørger mig: "Kan denne emballage blive omdannet til en mur i et hus?", er mit svar: ”Ja. Men kun hvis du bortskaffer plastik på den rigtige måde.”

En del af vores projekt arbejder sammen med regeringerne om at indføre nye affaldsregulativer. Vi ser fremskridt i Latinamerika, men der er lang vej at gå på globalt plan.

- Har du oplevet problemer eller forhindringer i det forløbne år?

Bortset fra genanvendelses-infrastrukturen er der også udfordringer med bygningsregulativerne. Vores produkt er et alternativ til traditionelle byggematerialer. Vi tager plastaffald uden værdi, der er svært at afhænde og omdanner det til elementer, som afhjælpe manglen på boliger – og som kan styrke og opmuntre et lokalsamfund til at bygge og eje deres egne hjem.

Men entreprenørindustrien er en traditionel sektor, og de regulerende myndigheder arbejder ikke i samme tempo som innovationen.

Vi overvinder disse udfordringer ved at tage vores projekt med ud til folk og viser dem vores gode materialer, og hvordan vores model kan gavne samfundet og miljøet.

"Nye tilgange, nye veje og nye relationer."

- Tak igen Oscar, og held og lykke med Conceptos Plasticos.

Det er en unik oplevelse. Du skal have mest muligt ud af enhver samtale og møde, holde øjnene og tankerne åbne, og find nye tilgange, nye veje, nye relationer eller nye synergier.

Indbydelse til unge Change-Makers

Hvis du, som Oscar, har et initiativ, et produkt eller en serviceydelse, som kan håndtere en stor bæredygtighedsudfordring inden for ’Jord til bord’, ’Muligheder for kvinder’, ’Affald eller vand’, vil vi meget gerne høre fra dig.

Tilmeld dig Unilever Young Entrepreneurs Awards senest den 30. juni 2017, og vi vil tilbyde at give op til otte finalister det boost og løft, som kan få dem til at være med til at ændre verden.

Tilbage til toppen