Spring til Indhold

Vi arbejder målrettet for af fremme bæredygtig palmeolie.

Publiceret:

Vores første eksempel er fra Kotawaringin Barat distriktet, i Central Kalimantan, i Indonesien.

palm oil and the environment

Under COP 21 klima forhandlingerne i Paris Nyt samarbejde med lokale myndigheder om vores indkøb af råvarer og vi vil fortrinsvis købe fra områder, der har omfattende klima- og skovpolitikker. Vores første eksempel er i Kotawaringin Barat distriktet, i Central Kalimantan, Indonesien.

Store muligheder

40% af Indonesiens palmeolie produktion stammer fra mindre landbrug. Men med en produktivitet, der er 32% lavere i gennemsnit end i plantage-virksomheder, er der store muligheder for forbedringer. Men en af barriererne for øget produktivitet i de små landbrug er problemstillinger som mangel på uddannet arbejdskraft og træning - og begrænset adgang til markeder og finansiering.

Vi har derfor underskrevet en 3-årig Memorandum of Understanding (MoU) med regionsrådet for Central Kalimantan (Kotawaringin Barat distriktet) og Yayasan Penelitian Inovasi Bumi (INOBU) om at støtte en fælles indsats for at indkøbe bæredygtig palmeolie fra landsbyer. Vi samarbejder med myndighederne om at styrke indtægterne og livskvaliteten hos mindre farmere mod at de bakker op om kampen mod skovrydning. Denne model er også kendt som ‘Produce & Protect’.

3 centrale områder

Dette partnerskab, som er den første offentligt-private aftale mellem sub-nationale regeringer og en international indkøber har som formål at:

  • Certificere alle små palmeolie landbrug i Pangkalan Tiga landsbyen I henhold til RSPO og ISPO principper og kriterier.
  • Kortlægge alle mindre palmeolie landbrug i minimum 3 landsbyer i Kotawaringin Barat distriktet og hjælpe de lokale farmere med at få jord-certifikater, virksomhedslicenser og miljøgodkendelser.
  • Gennemføre indledende vurderinger af palmeolie-farmer organisationerne i Umpang og Lada Mandala Jaya landsbyerne.

Programmet vil i første omgang påvirke ca. 600 mindre, uafhængige landbrug og et område på ca. 1,400 hektarer land. Hvis det bliver en succes, har det potentialet til at blive udvidet til andre områder i distriktet.

Certificeringen af alle små landbrug i Pangkalan Tiga vil gøre det til den første certificerede ‘bæredygtige landsby’ i palmeolie industrien. Det er det første projekt for små RSPO certificerede landbrug i Indonesien udenfor Sumatra. Det vil også blive det første projekt for certificering af mindre landbrug i henhold til ISPO standarder.

Et skridt i retning af systematisk forandring

Initiativet - som tager en helt anden tilgang end andre certificeringsprojekter for små landbrug i Indonesien - vil trække på ressourcer og kræfter fra myndighederne for at støtte udviklingen hos de små landbrug. Implementeringen vil ske i samarbejde med landsbyen og de lokale myndigheder, som også vil støtte overvågningen af de små landbrugs resultater gennem et system, som nyligt er blevet etableret på regions- og distrikts-niveau.

“Vi tror, at det er den rette vej fremad for indkøb af råvarer at satse på at beskyttelse af produktionen. I de kommende år vil vi øge vores indsats for at udvikle en bæredygtig palmeolieindustri, og jeg er meget glad for, at dette program nu er sat i gang,” sagde Dhaval Buch, Chief Procurement Officer hos Unilever.

“Da små landbrug spiller en central rolle i palmeolieproduktionen, arbejder vi på at hjælpe dem med at opnå certificering og med at implementere bæredygtige arbejdsmetoder. Partnerskaber som dette er helt afgørende, hvis vi skal opnå den systematiske forandring, som er nødvendig på tværs af industrier og forsyningskæder.”

“Vi må arbejde med de lokale myndigheder, hvis vi skal stoppe skovrydningen i de tropiske områder,” siger Joko Arif, Adm. dir. hos INOBU.

“En regional tilgang til indkøb af bæredygtig palmeolie giver de lokale myndigheder det incitament, som de har brug for for at nedbringe skovrydningen. Men myndighederne kan ikke på egen hånd reducere skovrydningen. De har behov for virksomheder, der melder ud, at de foretrækker at købe palmeolie fra bæredygtige regioner – og som støtter de små landbrug, så de kan deltage i bæredygtige forsyningskæder. Gennem samarbejdet med de lokale myndigheder i Kotawaringin Barat distriktet støtter Unilever en innovativ indsats, der kan forandre vores tilgang til bæredygtigt indkøb af palmeolie og andre råvarer.”

Tilbage til toppen