Spring til Indhold

Vand, sanitet og hygiejne: Gode fremskridt men fortsat stort behov

Publiceret:

Skrevet af Tim Wainwright

Nu er det snart tid til World Water Week 2017 i Stockholm. Jonathan Gill, Unilever’s Senior Manager for Health & Wellbeing i virksomhedens Chief Sustainability Office team, taler med Tim Wainwright, Chief Executive for WaterAid UK om WASH agendaen (water, sanitation og hygiene). Og om hvordan partnerskaber i den private sector har en afgørende rolle ift. indfrielsen af målene.

Children splashing water on their faces

About the author

Tim Wainwright

Tim Wainwright

Tim er også leder af Bond, et konsortium af britiske, internationale udviklings
organisationer. Før han gik ind i WaterAid, brugte Tim seks år som Chief
Executive for ADD (Action on Disability and Development) International, en NGO,
som arbejder for uafhængighed, lighed og muligheder for fattige, handicappede
mennesker i Afrika og Asien.

En samling eksperter

Tim er også leder af Bond, et konsortium af britiske, internationale udviklings organisationer. Før han gik ind i WaterAid, brugte Tim seks år som Chief Executive for ADD (Action on Disability and Development) International. En NGO, som arbejder for uafhængighed, lighed og muligheder for fattige, handicappede mennesker i Afrika og Asien.

Han fortæller: Dette er min første World Water Uge som Chief Executive for WaterAid UK. Det er en fantastisk mulighed for eksperter og iværksættere i WASH sammenslutningen at mødes og diskutere, hvordan vi sammen skal indfri Sustainable Development Goals (SDGs). Det handler ikke bare om SDG6: Vand og sanitet til alle. WASH er hele platformen for ethvert fremskridt – specielt inden for uddannelse og sundhed.

World Water Week er en vigtig event for WaterAid. I vores organisation har vi en stor gruppe dygtige mennesker, som gør et fantastisk stykke arbejde på jorden. Vi fortæller ikke bare beslutningstagerne, hvilken forskel vand, sanitet og hygiejne gør. … vi viser dem det. I alt hvad vi gør, er vi 100% fokuserede på at gøre rent vand, ordentlige toiletter og god hygiejne til en normal del af dagligdagen for alle mennesker, overalt.

Vi vil fortsætte vores aktive deltagelse med WASH4Work initiativet i denne uge. Jeg ser specielt meget frem til vores vores fortsatte diskussion om, hvordan vi styrker business casen for WASH, og forskningen på området, som WaterAid kører videre sammen med Unilever og Diageo.

Vi har brug for en stærk stemme, der kræver disse menneskerettigheder.

Tim Vainwright

Alle skal med

At nå alle, overalt i en generation er en stor udfordring. Og SDG målene kræver højere standarder end nogensinde. For at få det til at ske, må vi sikre, at ingen bliver ladt tilbage – og at vi ændrer livsbetingelserne for alle: De mest fattige mennesker, mennesker i udkantsområder, mennesker i slumområder, kvinder og piger, handicappede mennesker, den ældre generation, osv. I nutidens udfordrende verden kræver det fornyet energi og samarbejde med partnere fra civil samfundet, regeringer og den private sektor.

Behovet for målrettede investeringer

Sammenlignet med andre udviklingsområder er investeringerne i WASH ikke så omfattende. Derfor er det så vigtigt, at vi arbejder for flere og mere målrettede investeringer. Men det handler om mere end hjælpearbejde. Vi har også brug for langvarige, bæredygtige partnerskaber mellem den private og offentlige sektor - der sammen kan stille krav om disse basale menneskerettigheder.

Tre kritiske success faktorer

Tre forhold er afgørende for vores success. For det første skal vi sikre, at vi får forandringerne til at ske i tilstrækkeligt omfang. Dernæst er det afgørende, at fremskridtet bliver mærkbart for dem, der trænger mest til hjælp – dem der frem til i dag er blevet svigtet. Endelig skal vi blive bedre til at sikre, at det vi gør, reelt er blæredygtigt – at vi skaber en varig forskel.

Værdien af partnerskaber

Partnerskaber er mest interessante, når organisationer er forskellige men deler et fælles mål – som Unilever og WaterAid. Vi har begge forpligtet os til at forbedre hygiejne, men vi har meget forskellige kompetencer. Alt for ofte falder organisationer i fælden med at indgå partnerskaber med andre, som ligner dem meget, så der kun bliver tilført meget lidt ekstra værdi. Det er virkelig vigtigt at respektere det bidrag, som vores partnere tilfører, at udfordre hinanden - og samtidig holde fast i sine egne unikke kompetencer, holdninger og perspektiver.

Sammen kan vi ændre verden

Unilever er en imponerende organisation og har allerede gjort en stor forskel for sundhed og velvære på globalt plan. Men der er så meget mere at gøre. Næsten 850 millioner mennesker - 1 ud af 10 – har ikke noget rent vand, og 2.3 milliarder - 1 ud af 3 - har ikke et ordentligt toilet. Med sin enorme størrelse kan Unilever blive en absolut game-changer ift. at nå alle, overalt med rent vand, ordentlige toiletter og god hygiene, og med en markant effekt på sundhed, uddannelse og samfundsudviklingen generelt. Sammen kan vi gøre en større forskel!

Tilbage til toppen