Spring til Indhold

Unilever lover 100% el -drevet transport inden 2030

Publiceret:

Unilever er den første FMCG organisation, der tilslutter sig The Climate Group’s EV100 Global Initiative. Målet er at samle fremsynede virksomheder, der ønsker at fremskynde overgangen til el-drevne køretøjer og at gøre elektrisk transport til normen inden 2030.

Green electric car

Vi sender et stærkt signal til markedet.

EV100 initiativet opfordrer til et globalt løfte fra erhvervslivet-drevet transport, med medlemmer, der udskifter deres store diesel- og benzin-drevne flåder med elektriske, hybride eller brændsels-celle baserede køretøjer, og som bygger en infrastruktur baseret på elektrisk batteri-opladning.

Unilever er en af de 10 stiftende medlemmer sammen med Baidu, Deutsche Post DHL Group, Heathrow Airport, HP Inc, IKEA Group, LeasePlan, METRO AG, PG&E og Vattenfall.

Sammen vil medlemmerne i EV100 sende et stærkt signal til markedet om, at der er en enorm efterspørgsel efter elektriske køretøjer (EVs) inden 2030 eller før. Ved at sætte en ambitiøs tidsplan for vores fremtidige indkøb af eldrevne køretøjer kan vi hjælpe med at drive udviklingen, reducere omkostningerne og gøre el-biler hurtigere tilgængelige for alle i hele verden.

Transportsektoren er den hurtigst voksende globale bidragyder til klimaforandringerne med et erhvervsliv, der tegner sig for en betydelig del af alle registrede køretøjer på vejene. EV100 vil trække på stærke ledere I erhvervslivet, der vil bidrage til at sætte fart på skiftet til el-drevet transport.

Vores målsætning og fremgang

Som del af EV100 har vi forpligtet os til en flerfaset integration af elektriske køretøjer ind i de flåder, som vi har direkte kontrol over – dem vi ejer eller leaser. Vi har som mål at gøre disse flåder 25% EV/hybride inden 2020, 50% inden 2025 og 100% inden 2030.

Vi har en flåde på ca. 13,300 erhvervsbiler. På kort sigt er det vores mål at sikre, at hybride køretøjer - dem der kombinerer traditionel benzin og elektrisk strøm - så vel som 100 % elektriske biler, bliver gjort tilgængelige for Unilevers chauffører. Det vil ske på globalt plan, i takt med at kontrakterne med vores leverandører skal fornyes.

Derudover vil vi fokusere på partnerskaber med biludlejnings- og taxaselskaber, der tilbyder eller anvender el-drevne køretøjer. Vi vil også forhandle rabataftaler med bil leasingfirmaer for medarbejdere, der ønsker at lease el-biler til personligt brug. Og vi er pt. i gang med udvikling af en plan for installering af opladningsstationer ved Unilevers bygninger.

Endelig har vi påbegyndt arbejdet for at gøre vores køretøjer mere kulstof neutrale. Sidste år introducerede vi den første globale flådepolitik for arbejdsbiler og bonus biler (firmabiler, der er del af en overordnet bonus-ordning for medarbejdere). Denne politik indebærer nye CO2 emissions grænseværdier på 120 for arbejdsbiler og 140 for bonusbiler.

Reduktion af CO2 emission gavner erhvervslivet

Overgangen til el-drevet transport giver god mening for miljøet og forretningen. Indsatsen støtter vores Sustainable Living Plan mål om at halvere den miljømæssige påvirkning fra vores forretning. Den vil også hjælpe os med at spare penge - på grund af skiftet fra benzin til den billigere elektricitet, samt give skattemæssige fordele – og fremtidssikre vores drift.

Vores Global Fleet Services Manager, Lee Warner, forklarer: “Ved at reducere kulstof udledningen fra vores køretøjer, bidrager vi til et sundere, renere og mere bæredygtigt miljø. Teknologien på dette område udvikles meget hurtigt og med udsigt til 100% elektriske, selvkørende biler.”

EV100 er del af den voksende liste over de klimaforbedrings-initiativer og programmer, som vi støtter.

Vi har en modig ambition om at blive kulstof positive i vores drift inden 2030. Det betyder, at 100% af vores energi vil komme fra vedvarende energikilder. Vi vil skabe mere vedvarende energi, end vi forbruger og gøre overskuddet tilgængeligt for de lokalsamfund, hvor vi er aktive.

Vi gør gode fremskridt inden for reduktion af den miljømæssige påvirkning fra vores kontorer. For eksempel via agile arbejdsmetoder - hvor vi bruger teknologier som cloud computing, Video Presence og Skype for Business reducerer rejseaktiviteten og dermed også vores CO2 forbrug.

Agile arbejdsmetoder betyder også, at medarbejderne har større indflydelse på, hvornår, hvor og hvordan de arbejder. Det øger arbejdsglæde, og vores forskning viser desuden, at det hjælper os med at tiltrække og fastholde de bedste talenter til at drive højere produktivitet.

Tilbage til toppen