Spring til Indhold

Inklusion er nøglen til at drive et klima-gennembrud

Publiceret:

Skrevet af Thomas Lingard

På toårs-dagen for underskrivelsen af Paris aftalen fastslår Unilever’s Thomas Lingard, at empati og inklusion er nøglen til at drive et klima-gennembrud.

About the author

Thomas Lingard, Global Climate Advocacy & Sustainability Strategy Director

Thomas Lingard

Global Climate and Environment Director at Unilever

Thomas leder Unilevers politik inden for klimaforandringer og har ansvaret for
udviklingen af virksomhederns bæredygtigheds-strategi.

Forestil dig en verden med flere tørker, flere år med dårlig høst, højere fødevarepriser og flere flygtningekatastrofer. Forestil dig konflikter, krig og et totalt sammenbrud i folks normale levevis. Det er ikke et smukt billede, men det er den vej, vi bevæger os, hvis vi ikke træffer nogle fundamentale beslutninger om at ændre på vores levevis.

Heldigvis er der dog flere aktører, der opfordrer til akut handling. Investorer bygger klimahensyn ind i deres porteføljer – og nogle trækker sig helt ud af markedet for fossile brændstoffer.

Virksomheder tilslutter sig kampen mod Co2. Nationale regeringer forpligter sig til stadig skrappere mål for Co2 reduktion. Det er på ingen måde en nem vej, men vedholdenheden bærer os over bumpene.

"Overgangen til en Co2-venlig økonomi har aldrig været mere realiserbar. Og for erhvervslivet har det aldrig været mere attraktivt."

Thomas Lingard

Klimahandling = vækst

Nogle argumenterer for egen-kontrol og en mere bæredygtig forbrugsmåde. Men vi er alle bare mennesker. Selv når vi bliver mødt med videnskabelige kendsgerninger, så føles truslen stadig uhåndgribelig. De fleste mennesker i den globale middelklasse er reelt ikke klar til en radikal ændring af deres levevis, med mindre at de kan se klare gevinster som sundhed eller økonomiske fordele. Nogle studier viser endda, at stigende global ulighed øger menneskers ønske om flere materialle goder og en mere Co2-intensiv livsstil.

Den gode nyhed er, at overgangen til en Co2-venlig økonomi aldrig har været mere realiserbar. Og for erhvervslivet har det aldrig været mere attraktivt. Eksperter vurderer, at Paris aftalen om klimaforandringer kan frigøre $13.5 billioner i vækstpotentiale inden 2030.

Tilbage til toppen