Spring til Indhold

Indiens slumområder får sanitet

Publiceret:

Adgang til sanitet er en basal menneskerettighed - men 2,4 mia. har ikke adgang til et toilet

Supporting sanitation for all

Som del af Unilevers mål om at finde løsninger på den sanitære krise har virksomheden via varemærket Domestos og sammen med partnere som UNICEF hjulpet 5 millioner mennesker med at få adgang til et toilet. For at styrke denne målsætning og markere World Toilet Day, har vi lanceret et banebrydende nyt initiativ.

Hindustan Unilever Limited (HUL) har netop åbnet det første sundhedscenter af sin art i Azad Nagar, et af de største slumområder i Mumbai. Unilevers CEO Paul Polman indviede centret under navnet “Suvidha.

Centret er finansieret af Unilever i samarbejde med myndighederne og NGOer. Centret vil stå til rådighed for over 1,500 mennesker i området.

Suvidha bruger genanvendelsesprincipper for at reducere vandforbruget. Frisk vand bliver først brugt til tandbørstning, badning, håndvask og tøjvask. Spildevandet fra disse aktiviteter bliver derefter brugt til at skylle toiletter. Dette system vil betyde en besparelse på ca. ti millioner liter vand om året.

Unilevers topchef Paul Polman sagde ifm. indvielsen: “Der er et akut behov for innovative løsninger, der kan hjælpe med at løse konsekvenserne af en meget hurtigt voksende befolkning i byerne i Indien, især for de mindre priviligerede grupper i samfundet. Suvidha er et enestående lokalt initiativ, der har som mål at løse det centrale problem med at give mange mennesker nem adgang til gode og sikre hygiejne- og sanitetsfaciliteter på en bæredygtig måde. Centret var ikke blevet en realitet uden støtten fra og samarbejdet med de lokale myndigheder i Greater Mumbai.”

Der er et akut behov for innovative løsninger, der kan hjælpe med at løse konsekvenserne af en meget hurtigt voksende befolkning i byerne i Indien, især for de mindre priviligerede grupper i samfundet

Paul Polman, Unilever CEO

Temaet for årets World Toilet Day var “Toilets and Employment”, og centret er et klart eksempel på sammenhængen mellem disse to faktorer. Uden adgang til sikre, rene facilitater ville lokalbefolkningen i området være i større risiko for at blive udelukket fra uddannelse og job beskæftigelse. Desuden vil centret ikke bare åbne op for nye jobmuligheder – især for kvinder – men også frigive tid til mere produktive aktiviteter, fordi kvinderne ikke længere skal bruge tid på at hente og transportere vand.

“Med en befolkning på 1.3 milliarder mennesker og en stærkt voksende urbanisering står Indien over for et enormt pres på byerne. Vores slumområder er mere end fordoblet i det sidste årti. Det medfører store problemer for lokalsamfundene ift. adgang til vand, hygiejne og sanitet. Det er afgørende for befolkningens livskvalitet, at vi sikrer bedre adgang til disse faciliteter,”sagde Sanjiv Mehta, CEO, Hindustan Unilever.

Det nye center understreger målet i for Unilever Sustainable Living Plan om at hjælpe mere end 25 millioner mennesker med at få adgang til bedre toiletforhold - ved at udbrede viden om fordelene ved at bruge rene toiletter og ved at stille disse til rådighed.

Blandt andre projekter er Bihar, hvor vores Domex Toilet Academies (DTAs) i partnerskab med PSI og Bill & Melinda Gates fonden har hjulpet med at bygge over 70,000 toiletter i husholdninger i landområder med 350,000 mennesker.

Domestos kører også et program i otte lande, som handler om at installere og vedligeholde gode sanitære forhold i skoler. Til dato har dette projekt nået flere hundrede tusinde elever, og det vokser fortsat.

Tilbage til toppen