Spring til Indhold

Det er derfor, at vi er så optaget af bier

Publiceret:

Bier spiller en vital rolle i vores økosystem og bestøver en tredjedel af alt, hvad vi spiser. Uden bierne ville mange planter – herunder fødevareafgrøder – dø. Det er grunden til, at vi arbejder for at få dem til at trives.

Bee and flower

Vi samarbejder med vores leverandører om at støtte biodiversitet

Inden for de sidste ti år har vi set et massivt fald i antallet af bikolonier og vilde bipopulationer i Europa, USA, Kina og Japan. Problemet synes at have nået Afrika, hvor der er meldinger om de første tegn på kolonisammenbrud i Egypten. Det er årsagen til, at vi hos Unilever har samarbejdet med vores leverandører og deres landmænd om at sikre, at vi bevarer biodiversiteten, så vi kan hjælpe bierne med at trives. Uden dem ville vi ikke have nogle af vores mest elskede varemærker, herunder Knorr og Colman’s.

En nødvendighed for sennep

For Colman’s er bestøvere særligt vigtige i forbindelse med at beskytte høstudbytter, da hvide sennepssorter er afhængige af bestøvere i blomstringstiden. Vi samarbejder med English Mustard Growers (EMG), en sammenslutning af gårde i Cambridgeshire, Lincolnshire og Norfolk, som dyrker sennepsfrø. Samarbejdet - som løber indtil 2025 - har til formål at øge de lokale populationer af bier og bestøvere.

En undersøgelse blandt EMG-landbrug har fremhævet mangler i den pollen og nektar, der er til rådighed for afgrøder, skov og markskel – sædvanligvis i det tidlige forår og det sene efterår. Derfor er flere af landbrugene begyndt at dyrke forårsblomstrende løgplanter. Da undersøgelsen desuden viste, at hække og buske også er vigtige for forsyningen, har ét landbrug plantet ca. 500 hjemmehørende hæk-arter og har planer om over 200 buske om året for at genskabe skovarealer.

Giulia Stellari, Unilevers direktør for bæredygtigt landbrug, siger: Det, at have landmændene til at samarbejde om dette projekt, betyder, at de kan analysere deres jord holistisk og gavne bestøverne i en langt større skala. Det vil også hjælpe med at sikre forsyningen af de afgrøder, der bruges i vores Colman’s English Mustard - samt støtte vores økosystem og biodiversitet bredere.”

Projektet, der er det største af sin art i Storbritannien, er en fælles investering mellem EMG (de engelske sennepsdyrkere) og Unilever

Bee and flower
Tilbage til toppen