Toggle Søg

  1. Hjem
  2. ...
  3. Vores historie
  4. Unilevers arkiver

Unilevers arkiver

Beliggende i Port Sunlight, det historiske hjemsted for Unilever i Storbritannien, er Unilevers arkiver blandt de vigtigste samlinger af forretningspapirer i verden.

Om Unilevers arkiv

Unilevers historiske Port Sunlight

Arkivets høje standard er blevet anerkendt af The National Archives (TNA), og arkiverne er blevet anerkendt som værende af international betydning gennem tildeling af 'Designated Status” af The Museums, Libraries and Archives Council (MLA) for både Unilevers og United Africa Companys samlinger.

Hvad arkivet indeholder

Arkivarerne er ansvarlige for indsamling og forvaltning af Unilevers arkiver, der spænder over flere århundreder - faktisk er vores ældste dokument fra 1295.

Arkiverne indeholder originale dokumenter, trykte kilder, billeder og film. Kendte virksomheder, såsom Colman’s, Wall's og Lipton, samt mærker som Persil, Pears Soap, Lux, PG Tips og Marmite, er alle repræsenteret.

Der er mødereferater, regnskaber, et væld af reklamer og eksempler på emballage, samt arkitekttegninger og kort - og meget mere.

Familiehistorie

Folk, der søger genealogiske kilder, kan finde gode mængder interne magasiner, hvoraf mange indeholder oplysninger om medarbejdere, såsom jubilæumstildelinger, ægteskaber og nekrologer.

I de tidlige år drev Lever Brothers en partnerskabsordning, som gav medarbejdere og deres pårørende en andel af virksomhedens overskud, og der er detaljerede kartoteker over ordningens medlemmer. Desværre har optegnelser over personalet i mange af de mindre datterselskaber ikke overlevet.

Hvordan man kontakter arkivet

Arkivteamet besvarer med glæde dine spørgsmål. For at finde ud af mere om vores vigtige arkivsamlinger, hvilket historiske optegnelser vi har, og hvordan du kan bruge dem, kan du kontakte arkivet på en række forskellige måder:

Via telefon fra Storbritannien – 0151 641 4551

Via telefon fra udlandet – +44 151 641 4551

Via e-mail: archives@unilever.com

Pr. post: Unilever Archives, PO Box 69, Port Sunlight, Wirral CH62 4ZD, UK

Søgning online: Unilever-Archives

Hvis du ønsker at bruge arkiverne til forskning, findes der et lokale til søgning og et bibliotek i arkivbygningen i Port Sunlight. Bemærk, at besøg kun er efter aftale mellem 10.00 og 16.00 mandag til fredag (undtagen nationale helligdage), og er afhængig af, om der er personale til rådighed til at hjælpe. Kontakt venligst arkivet skriftligt i første omgang, og giv så mange oplysninger som muligt om dit forskningsprojekt.

tilbage til toppen