Toggle Søg

  1. Hjem
  2. ...
  3. Vores historie
  4. 1970 – 1979: Diversificering i et hårdt klima

1970 – 1979: Diversificering i et hårdt klima

I løbet af 1970'erne, fører hårde økonomiske forhold - herunder høj inflation i kølvandet på oliekrisen i 1973 - til flade salg.

Floramargarine trykt reklame fra 1970’erne

Væksten i store detailhandelskæder herunder supermarkeder, starter også et skift, som fører forhandlingsmagten væk fra producenterne.

Så Unilever fortsætter med at opbygge forbrugsvarevirksomheder i sektorer, herunder transport og emballage, og oplever et stort fremstød i Nordamerika med købet af National Starch. Heldigvis giver datterselskabet United Africa Company store overskud i olieblomstrende Nigeria, hvilket hjælper med at afbalancere udgifterne til virksomheder i Europa og USA.

Men mens Unilever fortsætter med diversificeringen i 1970'erne, stopper virksomheden ekspansionen i forsyningskæden, da tredjepartsleverandører bliver større og bedre rustet til at overtage aktiviteter uden for kerneområdet.

Højdepunkter

1970

Unilever køber kødvirksomheden Zwanenberg i Oss, som på sigt bliver Unilever kødgruppen UVG

1971

Lipton International erhverves og Unilevers tevirksomhed bliver en af de største i verden.

Impulse-deodorant lanceres med start i Sydafrika. I 1985 sælges den i 30 lande.

Mentadent lanceres i Østrig som revolutionerende tyggegummisundhedsmærke.

1973

Frigo-is opkøbes i Spanien.

Unilevers datterselskab, The United Africa Company, bliver til UAC International – efter at have udvidet siden starten i 1920'erne for at handle i 43 lande.

1977

På dette tidspunkt beskæftiger Unilever på tværs af de ni medlemslande i Det Europæiske Økonomiske Fællesskab næsten 177.000 mennesker i 200 kontorer og fabrikker, hvor der investeres i anlægsaktiver med en hastighed på omkring GBP 30 millioner om året og forbruges omkring GBP 1 milliard på forbrugsvarer.

1978

Unilever erhverver National Starch, en førende producent af lim, stivelse og særlige organiske kemikalier og signalerer intentioner om at øge sin tilstedeværelse i USA. Det er på dette tidspunkt den største overtagelse af et europæisk selskab i USA.

tilbage til toppen