Toggle Søg

  1. Hjem
  2. ...
  3. Innovation
  4. Forskning & udvikling

Forskning & udvikling

Forsknings- og teknologicentre rundt om i hele verden fra Sao Paulo til Shanghai.

Nye vaner kræver nye løsninger

Vores mål er at skabe produkter, der giver mennesker mulighed for at leve det liv, de vil med hensyn til smag, livsstil og ønsker. Unilever ønsker at opnå vækst for vores ledende, globale varemærker ved hjælp af hurtige, omfattende og spændende innovationer. Forskning og udvikling er en nødvendig forudsætning for vores målopfyldelse. Forskning i verdensklasse kombineret med dyb forståelse af forbrugernes ønsker leder til ny teknologi og nye produkter til fordel for vores forbrugere over hele verden.

Vi bruger på verdensplan over 1 milliard Euro om året til forskning og udvikling. Det betyder, at vores forskere og teknikere har tilstrækkelige ressourcer – ud over kundskaber og fantasi – til at løse opgaven.

Vores vigtigste R&D centre (forsknings- og udviklingscentre) er placeret rundt om i hele verden og hjælper os derfor til hurtigt at reagere, hvis forbrugerbehov, smagspræferencer eller trends ændres.

Vores forskning og udvikling foregår på seks udviklingslaboratorier: To i Storbritannien (Colworth House og Port Sunlight), et i Holland (Vlaardingen), et i USA (Trumbull), et i Kina (Shanghai) og et i Indien (Bangalore). Udviklingslaboratorierne skaber i tæt samarbejde med globale og regionale teknologicentre næste generation af produkter til Unilever selskaber verden over fra São Paulo, Brasilien i vest, til Shanghai, Kina i øst.

Forskning og samarbejde

Vores arbejde med akademiske institutioner og andre tredjeparter sikrer, at vi kan anvende og udveksle erfaringer med den seneste videnskabelige forskning.

Ved at udnytte synergier på tværs af vores R&D centre, definerer og designer vi teknologier, som tilfører livet vitalitet og giver vores forretning et kontinuerligt input af nye innovationer.

Dette kort viser vores seks vigtigste R&D centre:

Port Sunlight, Storbritannien

Unilever R&D Port Sunlight er det vigtigste R&D center for Unilevers produkter inden for personlig pleje samt vask og rengøring. Over 700 forskere arbejder med at kæde forståelse af stoflig, fysisk, biologisk, og produktionsmæssig videnskab sammen med forbrugerindsigt for at skabe innovative produkter på hylderne verden over.

Blandt de mærker, som nyder godt af innovationsarbejdet udført af vores forskere i Port Sunlight, er Dove, Sunsilk, Axe, Cif og Omo. Hvert år resulterer deres arbejde i over 100 patenter, omkring 140 videnskabelige artikler (peer-reviewed) og præsentationer på konferencer rundt om i verdenen. En stor del af successen skyldes det tætte samarbejde på tværs af vores R&D centre. Forskere i R&D Port Sunlight samarbejder således dagligt med Unilever kolleger i hele verden.

Colworth, UK

Vores laboratorier i Colworth har et imponerende renommé med over 50 års videnskabelig erfaring bag sig på områder som: Agroindustri, kemikalier, fødevareteknologi, produktsikkerhed, miljøbelastninger, diagnostik og personlig pleje. Over 700 forskere, teknologer, jurister og forskningsassistenter arbejder i Colworth på en række forskellige områder. Colworth er en forskerpark i verdensklasse, som også er åben overfor forretninger uden for Unilever.

Center for Sikkerhed og Miljø (SEAC)

Vores Center for Sikkerhed og Miljø (SEAC) er også placeret i Colworth. SEAC sørger for, at beslutninger om miljø og sikkerhed tages uafhængigt af Unilevers kommercielle interesser. Alle Unilever produkter skal godkendes af SEAC. SEAC spiller derfor altid en central rolle, når produkternes sikkerhed skal vurderes - lige fra produktide til lancering samt overvågning efter selve produktlanceringen. Vi har eksperter inden for kemi, miljøvidenskab, matematik, statistik, modellering, medicin, mikrobiologi, arbejdsmiljø og sikkerhed og toksikologi.

Vlaardingen, Holland

I Vlaardingen ligger vores Forskningsinstitut for Fødevarer og Ernæring som er anerkendt for sine teknologiske innovationer indenfor områderne plantevidenskab, konservering og mikrobiologi, forbrugervidenskab, biopolymer videnskab, sundhed og ernæring og fødevareforarbejdning. Omkring 900 ansatte arbejder her.

Shanghai, Kina

Vores forskningscenter i Shanghai er et kemilaboratorium, som er fokuseret på at udvikle og levere nye molekyler og funktionelle indholdsstoffer til både vask- og rengøringsprodukter samt produkter til personlig pleje. Laboratoriets ambition er at være et af de bedste kemilaboratorier i verden med unikke kvalifikationer inden for syntetiske og naturligt aktive indholdsstoffer, som er nødvendige for at levere banebrydende teknologier til vores produkter.Holdet på 70 kemikere besidder kernekvalifikationer inden for:

  • Naturligt aktive indholdsstoffer og traditionel kinesisk medicin
  • Syntetiske indholdsstoffer lige fra polymerer til organiske molekyler og organiske metalforbindelser
  • Indholdsstoffer med mikrostruktur – porøse og sammensatte partikler, indkapslinger, kontrolleret frigivelse og målrettet levering.

Bangalore, Indien

Unilever Research India er et unikt Unilever laboratorium, hvor der forskes i fødevarer, i vask- og rengøringsprodukter samt i produkter til personlig pleje. Erfaringer fra en kategori anvendes hyppigt i de andre. Dette laboratorium huser ligeledes en stor viden om anvendelsen af parfumer, som kommer fra 80 forskere (mest PhDer fra anerkendte institutioner fra hele verden) og 130 forsknings assistenter.

Laboratoriets primære kompetencer er: Syntetisk kemi – organisk og uorganisk, hudens biologi, viden om indholdsstoffer, toksikologi og fremstilling af produkter. Unilevers seneste initiativ omkring vandrensning drives primært fra dette laboratorium. Stedets største forskningsprojekter inkluderer bl.a. hud- og hårsundhed, vandrensning, vask af tekstiler, hud vask/rens, te videnskab og ernæring.

Trumbull, USA

Unilever indviede officielt et nyt forsknings- og udviklingscenter i Trumbull, Connecticut i juni 2005. Det nye center til US$23 millioner indeholder åbne arbejdslandskaber såvel som et innovations loungeområde og en pilot fabrik til hurtig afprøvning af nye ideer. Over 200 forskere og ingeniører hos Unilever R&D Trumbull er beskæftiget med global forskning og udvikling af hudprodukter indenfor varemærker som Dove, Vaseline og Axe.

tilbage til toppen